Αγροτικά

Την άλλη εβδομάδα η επιπλέον αρωγή ως €10.000 στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα η πληρωμή στους αγρότες της Θεσσαλίας της πρόσθετης πρώτης αρωγής έως 10.000 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε αύξηση έως το ύψος των 10.000 ευρώ στην πρώτη αποζημίωση στους πληγέντες αγρότες.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις αποζημιώσεις, είπε ότι οι αγρότες πήραν την πρώτη βοήθεια ύψους 2.000 ευρώ για τις ζημιές και τώρα κάνουν αιτήσεις για τον πυρήνα της αποζημίωσης. Η συγκεκριμένη βοήθεια θα αυξηθεί από 5.000 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με το ύψος των ζημιών στον εξοπλισμό, προκειμένου να μπορούν οι αγρότες να ετοιμαστούν για τη νέα περίοδο, μέχρι να βγουν οι συνολικές αποζημιώσεις και για τα προϊόντα που καταστράφηκαν.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ενημέρωσε ότι τα χρήματα θα καταβληθούν «άμεσα» και θα ικανοποιήσουν το σχετικό αίτημα των αγροτών, που διαμαρτύρονται και για έλλειψη ρευστότητας. «Με την πρόσθετη αρωγή στους αγρότες θα λύσουμε το θέμα της ρευστότητας» δήλωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και δη η Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής τονίζει σε ανακοίνωση ότι από την πρώτη στιγμή έχει ενεργοποιήσει την υλοποίηση του πλαισίου της κρατικής αρωγής για τις επιχειρήσεις, τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τις κτηνοτροφικές μονάδες, στο οποίο εντάσσεται και ο πρώτος κύκλος της πρώτης αρωγής έναντι της τελικής επιχορήγησης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ