Εκλογές

Γαλλία: Διαλύεται η Βουλή, πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Μακρόν

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές προκηρύσσει ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την συντριπτική ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές από το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν.

Ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι διαλύει το κοινοβούλιο και προκηρύσσει εκλογές για τις 30 Ιουνίου, καθώς ήδη στελέχη από το κόμμα της Λε Πεν, όπως ο Ζορντάν Μπαρντελά, έθεταν θέμα πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λε Πεν κερδίζει πάνω από το 31% των ψήφων και προηγείται στις ευρωεκλογές με διαφορά τουλάχιστον 16 μονάδων.

Είναι ενδεικτικό της σπουδής του Μακρόν μετά το συντριπτικό για τον ίδιο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ότι προκηρύσσει πρόωρες εκλογές σχεδόν ένα μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Δεν μπορώ στο τέλος αυτής της ημέρας να ενεργήσω σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Σε αυτήν την κατάσταση προστέθηκε ένας πυρετός που έχει καταλάβει τη δημόσια και κοινοβουλευτική συζήτηση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Μακρόν από το Ελυζέ απευθυνόμενος στους Γάλλους πολίτες.

«Γι’ αυτό, αφού διενήργησα τις διαβουλεύσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12 του Συντάγματός μας, αποφάσισα να σας δώσω ξανά την επιλογή του κοινοβουλευτικού μας μέλλοντος διά της ψήφου σας.

Θα υπογράψω σε λίγα λεπτά το διάταγμα για τη σύγκληση των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου για τον πρώτο γύρο και στις 7 Ιουλίου για τον δεύτερο», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, από τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου Μακρόν, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη χώρα συνιστά ήττα για τον πρόεδρο και την κυβέρνησή του.

«Σήμερα πρέπει να αμφισβητήσουμε τους εαυτούς μας και επίσης να εξηγήσουμε στους Γάλλους γιατί δεν μπορέσαμε να τους ακούσουμε αρκετά», δήλωσε ο Νταρμανέν στο τηλεοπτικό κανάλι TF1.

Πηγή: iefimerida.gr

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ