Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Αγωνιστικό Σχήμα των Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου 1θμιας: «Ένα απαραίτητο σχόλιο για τις αντιδράσεις στην παρουσία Γαβρόγλου»

Ανακοινωση εξέδωσε το Αγωνιστικό Σχήμα των Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου 1θμιας

Παρουσίαση μετ’ εμποδίων συλλογικού τόμου-φιέστας του ΣΥΡΙΖΑ-παρόντος του πρώην υπ. Παιδείας Γαβρόγλου,πραγματοποιήθηκε στις 07.04.2022 στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για τον συλλογικό τόμο «Τα κοινά της Παιδείας: Σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον του κυβερνητικού εγχειρήματος της Αριστεράς», σε επιμέλεια του Υπουργού του προσοντολογίου και της ανεργίας στους εκπαιδευτικούς, ο οποίος στην ουσία συμπυκνώνει την εμπειρία και αποτελεί αποτίμηση της εφαρμογής του προγράμματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση.

Ανάμεσα στους συγγραφείςτου στελέχη του κόμματος, πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, ΓΓ του ΥΠΑΙΘ και μέλη της περιβόητης «Επιτροπής Σοφών» του ΣΥΡΙΖΑ,και στην παρουσίασή του τοπικά στελέχη τουκόμματος, βουλευτές και συνδικαλιστές στην εκπαίδευση σε ρόλο λαγού και υπερασπιστών της ίδιας πολιτικής  για την οποία υποτίθεται συγκρούονται με την κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα θα αναμετρηθούν εκλογικά για το μοίρασμα της πίτας σε έναν ανταγωνισμό για τον πιο νεοφιλελεύθερο κατήφορο.

Απέναντι στον πρώην Υπουργό που αποτέλεσε κόκκινο πανί για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και γονείς και στους πολιτικά συνοδοιπόρους του, στάθηκανμε μια κίνηση αντίστασης και αξιοπρέπειας εκπαιδευτικοί και φοιτητές για να γνωστοποιήσουν στους διοργανωτές και παρευρισκόμενους τη δική τους κριτική αποτίμηση για τα πεπραγμένα στην εκπαίδευση την περίοδο 2015-19.

Δηλώνουμε,λοιπόν, πάντα και προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι ανεπιθύμητοι! Ανεπιθύμητοι αυτοί και η πολυφορεμένη από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, με διαφορετικό μανδύα κάθε φορά, πολιτική τους της νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης της εκπαίδευσης.

Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν θρύψαλα τα συντρίμμια της δημόσιας δωρεάν παιδείας και το μέλλον εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών πάνω στα οποία γράφτηκε ο συλλογικός τόμος.

Δηλώνουμε πως το αφήγημα «του κυβερνητικού εγχειρήματος της Αριστεράς» δεν χωράει σε ψεύτικα διλήμματα, έχει παρελθόν το τσάκισμα των αναγκών λαού και νεολαίας και ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟ θα κρίνουμε αν θα έχει μέλλον.

Δεν ξεχνάμε την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑπου έχει υπερψηφίσει πάνω από τα μισά νομοσχέδιατης ΝΔ, τη φιλονατοϊκή του πρόσδεση και τα χειροκροτήματα στους ναζιστές μέσα στη Βουλή. Τις «υποσχέσεις» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ για μνημόνια στις πλάτες του λαού,ζωή με επιδόματα,τις συνομιλίες με τον ΣΕΒ, τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν ξεχνάμε τον κατάπτυστο νόμο 4589/19 του προσοντολογίου που σε μια νύχτα και εν μέσω διακοπών έστειλε «κατεπειγόντως» στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς, θεσμοθετώντας με νόμο ότι όποιος εργάζεται μπορεί να απολύεται, τσακίζοντας την προϋπηρεσία και την εργατική κατάκτηση της προστασίας της εργασίας.

Δεν ξεχνάμε την παρέμβαση στα πορτοφόλια και τις ζωές χιλιάδων εκπαιδευτικών που σε μια ύστατη προσπάθεια να βιοποριστούνσπρώχτηκαν προς έναν σκληρό και ατελέσφορο ανταγωνισμό και ένα αέναο κυνήγι πληρωμένων προσόντων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς προκειμένου να δουν το όνομά τους στους πίνακες προσλήψεων και διορισμών, παίζοντας σε ένα αρρωστημένο νεοφιλελεύθερο παιχνίδι ανακύκλωσης της ανεργίας.Δεν ξεχνάμε την απαξίωση των κόπων και των σπουδών των φοιτητών, με τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτωνπου απορρέουν από το πτυχίο.

Δεν ξεχνάμε τη «συνέργεια» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με προσφορά αντεκπαιδευτικών νομοσχεδίων στα οποία πάτησε η σημερινή Υπ. Παιδείας Κεραμέως, χωρίς να αλλάξει ούτε κόμμα. Τα προαναφερθέντα αποτέλεσαν βάση για να αναγνωρίσειη κυβέρνηση της ΝΔ τα πτυχία κολλεγίωνως ισότιμα με τα πανεπιστημιακά μετατρέποντας τα πτυχία του δημοσίου σε κουρελόχαρτα, για να ενισχύσει τη φάμπρικα του επιχειρηματικού πανεπιστημίου μέσω των μοριοδοτούμενων σεμιναρίων και των πιστοποιήσεων και να αναγκάσει τη νέα γενιά να πληρώνει προκειμένου να σπουδάσει και να εργαστεί.

Δενξεχνάμε πωςστους νόμους του ΣΥΡΙΖΑβασίστηκε η Κεραμέως για να νομοθετήσει το έκτρωμα της αξιολόγησης, επιδιώκοντας να φτιάξει σχολεία στρατώνες διαλύοντας τη δημοκρατική λειτουργία τους, σχολεία της παιδαγωγικής λοβοτομής, της γραφειοκρατίας, της επιχειρηματικής λειτουργίας.

Θυμόμαστεόμως γλαφυρά την παρακαταθήκητων αγώνων που έδωσε στον δρόμο το εκπαιδευτικό κίνημα ενάντια στον 4589/19, αναγκάζοντας τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να κηρύξουν διαδοχικές απεργίες κατ’ απαίτησή του.

Αντλούμε δυνάμειςαπό τη μεγάλη νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος που εκφράστηκε με τη συντριπτική άρνηση συμμετοχής στις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές των αιρετών εκπροσώπων, από τη στάση του 95% των εκπαιδευτικών που συμμετείχε στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση Κεραμέωςκαι του 80% της απεργίας της 10/10/2021.

Μπλοκάρουμε και ανατρέπουμε κάθε αντεκπαιδευτική, αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και αντιδημοκρατική απόπειρα της κυβέρνησης της ΝΔ και κάθε επίδοξου κυβερνητικού αντιδεξιού μετώπου- «προοδευτικής συμμαχίας» που επιχειρεί ως άλλοτε να διαλύσει τις ζωές και τα δικαιώματά μας.

Με αγωνιστική ορμή μπαίνουμε σε θέση μάχης για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και κάθε εργατικής και συνδικαλιστικής κατάκτησης.

Μόνη αντιπολίτευση οι αγώνες των εργαζομένων-φοιτητών-μαθητών.

Για μια ζωή με Υγεία-Παιδεία-Εργασία-Μισθούς και Δικαιώματα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ