ΕΚΗ: Αντιδράσεις για την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την παράδοση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων σε ιδιώτες. 

Αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις της Υφυπουργού Τουρισμού, κας Σοφίας Ζαχαράκη σχετικά με το μέλλον της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ζητά την παρέμβαση όλων των φορέων για να παραμείνει η σχολή υπό δημόσιο χαρακτήρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με θλίψη και αγανάκτηση άκουσε τις δηλώσεις της Υφυπουργού Τουρισμού κ.Ζαχαράκη ότι σχεδιάζεται να παραδοθεί η λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι στα χέρια των ιδιωτών.

Το θέμα της υποβάθμισης της λειτουργιάς αλλά και της εκπαίδευσης των σπουδαστών μας έχει απασχολήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και το έχουμε τονίσει.

Η αδιαφορία για την συντήρηση του κτηρίου το οποίο έχει κριθεί ακατάλληλο εδώ και πολύ καιρό δείχνει την πρόθεση των αρμόδιων Υπουργείων για να καταλήξει στα χέρια ιδιωτών.

Ζητάμε την παρέμβαση όλων των τοπικών φορέων (Περιφέρειας –Βουλευτών )για την επίλυση του θέματος και να παραμείνει η σχολή  υπό δημόσιο χαρακτήρα.

Το Σωματείο

Το Σωματείο  Μαγείρων Ζαχαροπλαστών & Βοηθητικού Προσωπικού Κουζίνας Ν. Ηρακλείου εκφράζει τη διαμαρτυρία του γιατί όπως καταγγέλλει σχεδιάζεται να παραδοθεί η λειτουργία της σε ιδιώτες, υλοποιώντας με αργά και σταθερά βήματα το σχέδιο προς την ιδιωτικοποίηση της Σχολής.

Mάλιστα για το θέμα έχουμε αντιδράσεις Βουλευτών του Ηρακλείου.

Αναφορά από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα κοινοβουλευτική αναφορά, με αφορμή την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Σωματείου, κατέθεαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

«Η εξέλιξη αυτή, δυστυχώς έρχεται σε μία χρονική στιγμή που λάβαμε απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό, σε παλαιότερη κοινοβουλευτική μας παρέμβαση, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καμία δέσμευση ως προς τον χρόνο και τον χώρο στέγασης των φοιτητών της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Δεν έχει εκπονηθεί κανένα σχέδιο για τις απαιτούμενες επισκευαστικές εργασίες στο κτίριο, στο οποίο έως και την ημέρα του σεισμού στεγαζόταν η Σχολή. Γίνεται ολοφάνερη η απαξίωση των εγκαταστάσεών της με σκοπό την παραχώρησή τους σε ιδιώτες και φυσικά η ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας της Σχολής», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης.

Οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει, αν θα συνεχίσει την λειτουργία της η Σχολή υπό δημόσιο χαρακτήρα και αν υπάρχει πράγματι σχεδιασμός ιδιωτικοποίησής της.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ