Για τα φροντιστήρια, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι οι οδηγίες των ειδικών και η άποψή τους είναι ότι πρέπει να είναι σταθερές οι μαθητικές ομάδες οι οποίες κάνουν μάθημα.
«Στα φροντιστήρια δεν είναι σταθερές οι ομάδες, είναι από διαφορετικά λύκεια, από διαφορετικές ενδεχομένως περιοχές, άρα δημιουργείται μεγαλύτερος κίνδυνος μεταδοτικότητας της νόσου και οι οδηγίες αυτές έγιναν από το υπουργείο σεβαστές. Οφείλουμε να τους ακούμε τους ειδικούς, εμείς παίρνουμε την πολιτική απόφαση. Αλλά όταν οι επιδημιολόγοι ξέρουν τα πραγματικά δεδομένα, τη δυνατότητα μετάδοσης του ιού, συνιστούν να μη συγχρωτίζονται κάθε φορά διαφορετικές ομάδες μαθητών, εμείς παίρνουμε την ανάλογη απόφαση περιορίζοντας κατά το δυνατό το ρίσκο» υπογράμμισε.
«Και γνωρίζοντας ότι η δια ζώσης διδασκαλία είναι καλύτερη, αλλά μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί με την τηλεκπαίδευση και προχωρούμε με προσοχή και σεβασμό στην υγεία και προσοχή και σεβασμό για τους μαθητές» πρόσθεσε.
Για τους μαθητές άνω των 16 ετών
«Η ζωή τους είναι παρόμοια με τη ζωή των ενηλίκων και γι’ αυτό υπάρχει πρόβλεψη από το υπουργείο και εκείνοι εθελοντικά στην πλατφόρμα που έχουμε δημιουργήσει με τη συναίνεση έγγραφη ή την παρουσία γονέων και κηδεμόνων μπορούν να εμβολιαστούν» δήλωσε η Ζέττα Μακρή για τους μαθητές των 16 και άνω.
«Η εξέταση είναι εθελοντική, αυξήθηκαν κατά πολύ οι αιτήσεις για τους εκπαιδευτικούς και έχουν λάβει απάντηση το 90% των αιτήσεων» τόνισε.
«Η προσέλευση και η επιθυμία των εκπαιδευτικών είναι μεγάλη» επισήμανε.