Ο Νίκος Παπαχρήστος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε γιατί αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στην αξιολόγηση.
«Από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, οι υπάλληλοι με την μεγαλύτερη επιστημονική κατάρτιση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Εσωτερικών, είναι οι εκπαιδευτικοί. Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων με μεταπτυχιακά και διδακτορικά», τόνισε, χαρακτηρίζοντας την πρώην υπουργό Παιδείας ως «εμπνεύστρια της επίθεσης εναντίον του κλάδου με τα μεγαλύτερα αντικειμενικά προσόντα στο δημόσιο» και υποστηρίζοντας ότι η αξιολόγηση επεβλήθη από την κ. Κεραμέως «όχι για να γίνουν καλύτεροι οι εκπαιδευτικοί, αλλά για να φτιάξει το ηγετικό προφίλ της».
«Οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο της κας Κεραμέως για να δείξει ότι είναι η πολιτικός με σιδηρά πυγμή της κυρίας στα βόρεια προάστεια, εκεί όπου εκλέγεται» συνέχισε.
«Η ΟΛΜΕ είχε ψηφίσει και με τις ψήφους της ΔΑΚΕ το σύστημα αξιολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο η κα Κεραμέως επειδή το θεώρησε ότι ήταν πολύ light (σ.σ. ήπιο), θέλησε να το κάνει χειρότερο για να βάλει κι αυτή την πινελιά της στο χώρο της εκπαίδευσης και δημιούργησε αυτό το οποίο δημιούργησε» σημείωσε ο κ. Παπαχρήστος, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο αξιολόγησης των στελεχών που έχει να κάνει με το ποιος έχει περισσότερα διδακτορικά, μεταπτυχιακά στο γνωστικό αντικείμενο. «Σύμφωνα με την αξιολόγηση της Κεραμέως, διευθυντής Δευτεροβάθμιας γινόταν ο φιλόλογος που είχε διδακτορικό στη Βιολογία και ο καθηγητής της Νομικής, επειδή δεν είχε μεταπτυχιακό δεν γινόταν. Το δυστύχημα είναι ότι ο κ. Πιερρακάκης παραμένει δεσμευμένος στα προηγούμενα, γιατί πρέπει στη λογική της συνέχειας της κυβέρνησης, να υπηρετήσει πράγματα τα οποία είναι αδιανόητα».
Υπογράμμισε, δε, ότι «είναι η μοναδική υπουργός Παιδείας που έκανε τόσες χιλιάδες διορισμούς κι έχει κατορθώσει να είναι αντιπαθής στο σύνολο των εκπαιδευτικών».