voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία – Τι να προσέξουν οι πολίτες

    Θεσσαλονίκη: Χωρίς προβλήματα το πέρασμα της κακοκαιρίας Eva από την Κεντρική Μακεδονία

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

    διαΝΕΟσις: Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία

    Τα πρότυπα βάρους στην πρώιμη παιδική ηλικία μπορεί να υποδηλώνουν μελλοντική παχυσαρκία

    Στο Ηράκλειο για αυτοψία μετά τον σεισμό ο Γ.Κεφαλογιάννης: «Δεν τίθεται κανένα ζήτημα ανησυχίας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια»

    Στο Ηράκλειο για αυτοψία μετά τον σεισμό ο Γ.Κεφαλογιάννης: «Δεν τίθεται κανένα ζήτημα ανησυχίας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια»

  • Εκπαίδευση
    panellinies-eksetaseis-latinika

    Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών

    ΑΣΕΠ: 4Κ/2020 – Πρόσκληση υποψηφίων για ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών – Κατηγορία ΔΕ

    ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 για εκπαιδευτικούς: Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων και ποιους αφορά

    Εκδήλωση με θέμα τα 40 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης (video)

    Εκδήλωση με θέμα τα 40 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης (video)

    Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου προς τις μαθήτριες και τους μαθητές που θα διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2025

  • Θέσεις εργασίας
    ΑΣΕΠ: 4Κ/2020 – Πρόσκληση υποψηφίων για ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών – Κατηγορία ΔΕ

    ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 για εκπαιδευτικούς: Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων και ποιους αφορά

    Επιτυχής η έκδοση ομολόγου από τη ΔΕΗ – Υπερκάλυψη 4 φορές και άντληση 600 εκατ. ευρώ

    Η ΔΕΗ προχωρά σε 35 νέες προσλήψεις – Αυτές είναι οι ειδικότητες που ζητούνται

    ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 για εκπαιδευτικούς: Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων και ποιους αφορά

    ΔΕΗ: Προσλήψεις 9 ατόμων στη Φλώρινα

    ΔΕΗ: Προχωρά σε 35 νέες προσλήψεις, οι ειδικότητες που ζητούνται

  • Οικονομία
    Τιμολόγια ρεύματος: Μπλε και κίτρινα τα φθηνότερα το πρώτο εξάμηνο του 2024

    Στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος στράφηκαν το 2024 οι καταναλωτές – Τα οφέλη

    Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ έως τις 10 Δεκεμβρίου

    Τι αλλάζει στην εξόφληση χρεών – Θα αξιολογείται το προφίλ του οφειλέτη

    ΑΑΔΕ: Μέγιστο όριο 60 ημερών για ελέγχους στις μεταβιβάσεις

    Ειδικό εποχικό επίδομα έως 1.219,50 ευρώ: Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 30 Μαΐου

  • Εργασιακά
    Νέο επίδομα ανεργίας: Ποια αλλαγές έρχονται

    Επίδομα άδειας 2025: Πότε θα καταβληθεί – Ποιοι θα πάρουν αυξημένο φέτος

    Συντάξεις Ιουνίου: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται νωρίτερα

    ΔΥΠΑ: 143 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής τον Φεβρουάριο

    ΚΕΔΕ: 1.500 επιπλέον θέσεις από το πρόγραμμα «55+» για προσλήψεις σε δήμους

    Νίκη Κεραμέως: «Η επιτάχυνση του χρόνου απονομής συντάξεων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου»

    Κεραμέως: Τη νέα δυναμική της αγοράς εργασίας στη χώρα μας ανέδειξε η “Ημέρα Καριέρας” της ΔΥΠΑ

  • VOUCHER
    Κατασκηνώσεις e-ΕΦΚΑ 2024: Από σήμερα άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

    ΔΥΠΑ: Λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων – Ποιοι δικαιούνται επιταγή

    Κοινωνικός τουρισμός: Πότε να κάνετε την αίτηση με βάση τον ΑΦΜ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

    ΔΥΠΑ: Παρατείνονται έως 28/5 οι αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

    ΔΥΠΑ: Τελευταία ευκαιρία για 70.000 vouchers παιδικών κατασκηνώσεων

    Από την Τρίτη (20/05) οι αιτήσεις για τους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

  • Πολιτική
    Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας θα μιλάμε για ένα νέο ΕΣΥ

    Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας θα μιλάμε για ένα νέο ΕΣΥ

    Τσιάρας: Η επιβίωση του αγροτικού τομέα είναι εθνικό θέμα – Έχει διασφαλιστεί η συνέχεια των πόρων για την καταβολή ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

    Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε κάθαρση και διαφάνεια

    Μητσοτάκης: Φαίνεται ότι στη Βουλή θα είμαστε μόνοι μας στον δρόμο της ευθύνης – Πιο ασφαλείς οι νέες ταυτότητες

    Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα εισηγηθεί την αναθεώρηση του άρθρου του Συντάγματος για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων

    Κοζάνη και Πτολεμαΐδα εντάσσονται στις προβληματικές περιοχές Κατηγορίας Α΄ με επίδομα απομακρυσμένων περιοχών

    Κοζάνη και Πτολεμαΐδα εντάσσονται στις προβληματικές περιοχές Κατηγορίας Α΄ με επίδομα απομακρυσμένων περιοχών

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική 1. Πρώτα Θέματα

Τι αλλάζει για τα παιδιά έως 4 ετών σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

από Νίκος Μοναστηριώτης
17/10/2024
σε 1. Πρώτα Θέματα, Εκπαίδευση

137
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣχετικαΑρθρα

Ζαχαράκη: Νέα κλήρωση για 500, επιπλέον, δικαιούχους του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» εντός του Μαρτίου

12/03/2025
ΣΥΡΙΖΑ: Έκοψαν 83.000 παιδιά από βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ εν μέσω πανδημίας

ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για την πρόσληψη 90 ατόμων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς – Πότε λήγουν

07/03/2025
Το Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, προωθεί την καθιέρωση παιδαγωγικού πλαισίου στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς έχει θέσει ως κύρια προτεραιότητα του την υλοποίηση δράσεων οι οποίες υποστηρίζουν την ανάπτυξη των μικρών παιδιών.

Η υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη υπέγραψε με τον Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας, Σταμάτη Αγγελόπουλο, παρουσία της Προέδρου του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, καθηγήτρια Μαρία Τσιτιρίδου-Ευαγγέλου, προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση και υλοποίηση, με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενός ολοκληρωμένου παιδαγωγικού πλαισίου που θα εφαρμόζουν οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στα παιδιά ηλικίας έως και 4 ετών.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «Για πρώτη φορά στην χώρα μας, καθιερώνεται ένα παιδαγωγικό πλαίσιο για τα παιδιά έως και 4 ετών με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη τους και τη διασφάλιση ποιοτικής φροντίδας και μάθησης για όλα τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι αφού μετά από πολλούς μήνες συνεργασίας με το ΔΙΠΑΕ υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση και με τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γίνεται πράξη αυτή η μεγάλη τομή για τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας. Στόχος μας στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και στην Κυβέρνηση είναι να δουλέψουμε συνεκτικά, ώστε μετά την πιλοτική εφαρμογή στους πρώτους 100 σταθμούς, να προχωρήσουμε στην καθολική εφαρμογή του προγράμματος και την επιμόρφωση των παιδαγωγών σε όλη την Ελλάδα».

Ο Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος δήλωσε: «Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης αποδεικνύει εμπράκτως τη διασύνδεση που έχει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος με τους φορείς και την κοινωνία της χώρας. Στόχος του ΔΙΠΑΕ είναι πέραν από την επιστημονική έρευνα που συντελείται, να υπάρχει κοινωνικό προφίλ, σύνδεση με την κοινωνία, αξιοποίηση του κοινωνικού κεφαλαίου των περιοχών και κυρίως εκπαίδευση των στελεχών και υπαλλήλων. Μία τέτοια προσπάθεια γίνεται τώρα και με την υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας όπου ξεκινάμε ένα μεγάλο σχέδιο κατάρτισης και ενημέρωσης όλων των παιδικών σταθμών της χώρας. Αυτό που επιδιώκεται με αυτήν την Προγραμματική Σύμβαση είναι η ολιστική ανάπτυξη και επιστημονική προσέγγιση των παιδιών ηλικίας έως τεσσάρων ετών, με σχεδιασμό ολοκληρωμένων προγραμμάτων σπουδών».

Στόχος του νέου παιδαγωγικού πλαισίου είναι η ενίσχυση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί και η συνεχιζόμενη επιμόρφωση των παιδαγωγών ώστε να υποστηριχθούν τα παιδιά και οι οικογένειές τους στα τέσσερα πρώτα πιο κρίσιμα χρόνια για την ανάπτυξη ενός παιδιού. Προς αυτήν την κατεύθυνση, μέσα στο νέο παιδαγωγικό πλαίσιο θα υπάρχει και μέριμνα για εξειδικευμένο υλικό ενημέρωσης προς τους γονείς ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα την ανάπτυξη των παιδιών τους.

Μετά την εκπόνηση του παιδαγωγικού πλαισίου, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά, από το β’ εξάμηνο του 2025, σε περίπου 100 βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μετά από την επιμόρφωση των παιδαγωγών τους στο νέο παιδαγωγικό πλαίσιο. Μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής του Προγράμματος, το σχετικό παιδαγωγικό υλικό θα διανεμηθεί και στους περίπου 3.000 βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας, ώστε να ακολουθήσει η πανελλαδική εφαρμογή του προγράμματος, όπως προβλέπεται από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί.

Πέραν αυτών, άμεσος στόχος του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας είναι η ίδρυση ενός φορέα ο οποίος θα έχει σαν σκοπό την συνεχή επιμόρφωση των παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας, δηλαδή του παιδαγωγικού προσωπικού των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Μέχρι σήμερα, οι παιδαγωγοί πρώιμης παιδικής ηλικίας μετά την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών σπουδών τους δεν είχαν πρόσβαση σε θεσμική διαδικασία επαγγελματικής υποστήριξης και ανάπτυξης. Στόχος του φορέα θα είναι η ενίσχυση και βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των παιδαγωγών που εργάζονται με παιδιά έως τεσσάρων ετών. Παράλληλα, ο φορέας θα είναι υπεύθυνος για την επικαιροποίηση και διαρκή βελτίωση του παιδαγωγικού και υποστηρικτικού έργου που παρέχεται στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, είναι ένα από τα τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας που διαθέτουν τμήματα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, και ειδικεύεται στην επιμόρφωση των νέων παιδαγωγών, στην έρευνα στο ευρύτερο επιστημονικό πεδίο της αγωγής της πρώιμης παιδικής ηλικίας και στην εκπόνηση και εφαρμογή βέλτιστων παιδαγωγικών μεθόδων. Για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος θα συνεργαστεί με μια πολυμελή ομάδα πανεπιστημιακών και ερευνητών από τα τμήματα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), καθώς και με διεθνούς κύρους Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς με εμπειρία στο πεδίο της πρώιμης παιδικής ηλικίας και στην εκπόνηση σχετικών προγραμμάτων.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, εφαρμόζει για πρώτη φορά ένα στρατηγικό σχέδιο δράσεων οι οποίες έχουν σαν στόχο την υποστήριξη της ανάπτυξης των μικρών παιδιών με επίκεντρο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί, ένας από τους κύριους στόχους που έχει θέσει η Ελλάδα είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και φροντίδας, ώστε να υποστηριχθεί η πολύπλευρη και ολιστική ανάπτυξη των παιδιών ηλικίας 2 μηνών έως και 4 ετών. Στην Ελλάδα αποτελεί επιτακτική ανάγκη η θέσπιση ενιαίου και εναρμονισμένου παιδαγωγικού πλαισίου στους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Πηγή: dnews.gr

Ετικέτες: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙβρεφονηπιακοί σταθμοίΥπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 για εκπαιδευτικούς: Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων και ποιους αφορά

    25 Μάι 2025

  • dioria-pshfiakh-thirida-sxoleiaΚλειστά πέντε σχολεία στην Ευκαρπία για κρούσματα στρεπτόκοκκου

    23 Μάι 2025

  • Σε ΦΕΚ η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο ΔΙΠΑΕ με πέντε τμήματα και έδρα τις Σέρρες

    21 Μάι 2025

  • ΑΕΙ: Από 21 μέχρι και 30 Μαΐου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα εσωτερικής κινητικότητας

    21 Μάι 2025

  • Ζαχαράκη: Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στις μονάδες εξωτερικού

    21 Μάι 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασσα στον Ουρανό»: Στην Κρήτη οι πρωταγωνιστές της σειράς για ειδική εκδήλωση – Ποιοι θα δώσουν το παρών (VIDEO)

    «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασσα στον Ουρανό»: Στην Κρήτη οι πρωταγωνιστές της σειράς για ειδική εκδήλωση – Ποιοι θα δώσουν το παρών (VIDEO)

    16 shares
    Share 6 Tweet 4
  • Σοκάρουν τα videos από τη στιγμή του σεισμού στην Κρήτη

    14 shares
    Share 6 Tweet 4
  • Εκδήλωση με θέμα τα 40 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης (video)

    11 shares
    Share 4 Tweet 3
  • ΚΕΔΕ: 1.500 επιπλέον θέσεις από το πρόγραμμα «55+» για προσλήψεις σε δήμους

    9 shares
    Share 4 Tweet 2
  • Επίδομα άδειας 2025: Πότε θα καταβληθεί – Ποιοι θα πάρουν αυξημένο φέτος

    9 shares
    Share 4 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικα
  • Αποψη
  • Αυτοδιοικηση
  • Οικονομια
  • Εκπαιδευση
  • Επικαιροτητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακα
  • ΕΣΠΑ
  • Θεσεις εργασιας
  • Παρουσιαση
  • Πνευματικα
  • Πολιτικη
  • Συνεντευξεις
  • Τεχνολογια
  • Τουρισμος

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.