Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Χώρες G7: Δεν πληρώνουμε σε ρούβλια το ρωσικό φυσικό αέριο – «Διακόπτουμε την παροχή», λέει η Μόσχα

Ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Αμπράμοβ δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι η άρνηση της G7 να καταβάλει τις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο που προμηθεύεται σε ρούβλια μπορεί να οδηγήσει σε μια αδιαμφισβήτητη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA.

Οι υπουργοί Ενέργειας της ομάδας των Επτά βιομηχανοποιημένων χωρών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανία, απορρίπτουν τις απαιτήσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που ζήτησε από τις “μη φιλικές χώρες” να πληρώνουν τη Ρωσία για το φυσικό αέριο που προμηθεύονται σε ρούβλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμπράμοφ είναι μέλος της επιτροπής οικονομικής πολιτικής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή).

Όχι στο αίτημα Πούτιν από Σύνοδο Κορυφής και G7

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Πούτιν έδωσε σχετική εντολή στην Gazprom, να δέχεται δηλαδή πληρωμές μόνο σε ρούβλι από τις “μη φιλικές χώρες”.

Ωστόσο, μετά τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες και οι χώρες της G7 αρνούνται να αποδεχτούν το αίτημα του Ρώσου προέδρου.

Ενδεικτικά, ο Γερμανός υπουργός Ενέργειας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, έπειτα από συνομιλίες με ομολόγους του της G-7, σήμερα Δευτέρα, δήλωσε ότι αν γινόταν δεκτό το ρωσικό αίτημα θα αποτελούσε ξεκάθαρη παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία.

“Όλοι οι υπουργοί της G7 συμφώνησαν ότι πρόκειται για μονομερή και ξεκάθαρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάμπεκ, μετά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Ενέργειας της G7.

Οι υπουργοί “υπογράμμισαν για άλλη μια φορά ότι οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί είναι έγκυρες και οι εταιρείες οφείλουν και πρέπει να τις σεβαστούν. Η πληρωμή σε ρούβλια είναι απαράδεκτη και καλούμε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να μη συμμορφωθούν με το αίτημα του Πούτιν” είπε ο Γερμανός υπουργός.

“Η προσπάθεια του Ρώσου προέδρου να μας διχάσει είναι προφανής, αλλά όπως μπορείτε να δείτε από τη μεγάλη αποφασιστικότητα που επιδεικνύουμε δεν θα διχαστούμε” κατέληξε ο Χάμπεκ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ