Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Δολοφονία Άλκη: Κοντά σε νέες συλλήψεις – Τι δείχνει το κινητό του 23χρονου

Οι Aρχές προσπαθούν να οδηγηθούν στον εντοπισμό και την σύλληψη των συνεργών του 23χρονου, που χθες πήρε τον δρόμο για τις φυλακές, καθώς καταδικάστηκε αρχικά σε 4 χρόνια φυλάκισης και 3 μήνες, χωρίς αναστολή.

Οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τις έρευνες, φαίνεται να έχουν εικόνα για έξι περίπου άτομα τα οποία συμμετείχαν στη δολοφονία του 19χρονου Αλκη. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, δεν είναι απίθανο να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης αν όχι και για τους έξι, τουλάχιστον για κάποιους από αυτούς.

Oπως αναφέρει το Thesstoday, «κλειδί» στις έρευνες αποτελούν και τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου, που αποκαλύπτουν με ποιους επικοινώνησε τόσο πριν από την -οργανωμένη και σχεδιασμένη όπως χαρακτηρίζεται – επίθεση όσο και μετά από αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει πάνω στο μαχαίρι τύπου «Καραμπίτ», το οποίο βρέθηκε δίπλα σε κάδο στον τόπο της δολοφονίας, αίμα του δολοφονημένου 19χρονου αλλά και τα δακτυλικά αποτυπώματα του 23χρονου φερόμενου ως δράστη.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και τα αποτυπώματα άλλων ατόμων τα οποία ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά αναμένεται να ταυτοποιηθούν εντός των επόμενων ωρών. 

Παράλληλα, ένα δεύτερο βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, οι οποίες ερευνούν την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το συγκεκριμένο βίντεο είναι αυτό που βοήθησε τις αστυνομικές Αρχές να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, που εξαπέλυσαν την άγρια επίθεση σε βάρος των νεαρών, στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο βίντεο καταγράφεται καθαρά η δολοφονική επίθεση κατά του άτυχου 19χρονου και της παρέας του με τις εικόνες να είναι πολύ σκληρές.

«Οπλοστάσιο» βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στην Τούμπα – Δύο συλλήψεις

Για τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποίησε το απόγευμα σε λέσχες φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης ενημερώνει με ανακοίνωσή της η αστυνομία, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο συλληφθέντων ηλικίας 43 και 36 ετών, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται «αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς και άλλων Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Θ., απογευματινές ώρες σήμερα (03-02-2022), πραγματοποίησαν επιστάμενες έρευνες σε διάφορες λέσχες φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης».

«Στο πλαίσιο των ερευνών, που έλαβαν χώρα παρουσία εκπροσώπων δικαστικής Αρχής, εντός χώρων δεκατριών (13) οικημάτων που στεγάζονται οι λέσχες αυτές και δραστηριοποιούνται φίλαθλοι των ομάδων της πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρια, ψαλίδια, λοστοί, καπνογόνα, φωτοβολίδες, σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες».

Σε ό,τι αφορά τη σύλληψη των δύο ατόμων διευκρινίζεται ότι πρόκειται για τους υπευθύνους «δύο εκ των προαναφερόμενων χώρων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Βρέθηκαν στειλιάρια, σκεπάρνι και κράνη

Παράλληλα, εκτεταμένη έρευνα πραγματοποίησαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, τόσο στην ανατολική πλευρά της πόλης, όσο και στα δυτικά.

Δυνάμεις της Αστυνομίας βρέθηκαν στις οδούς Παπάφη και Ορέστου, όπου βρίσκονται σύνδεσμοι του «δικεφάλου του Βορρά», ενώ το ίδιο συνέβη και στην περιοχή του Ευόσμου, αλλά και των Αμπελοκήπων.

Από την έρευνα οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλεξαν τουλάχιστον πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με ευρήματα. Τα ευρήματα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται μεταλλικά στυλιάρια και κράνη, πρόκειται να μεταφερθούν για εξέταση.

Έρευνα και σε συνδέσμους του Άρη και του Ηρακλή

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διεξήγαγαν έρευνα και σε σύνδεσμο οπαδών του Άρη κοντά στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, αστυνομικοί ερεύνησαν τον σύνδεσμο «Super 3» ο οποίος στεγάζεται σε οίκημα πολύ κοντά στο γήπεδο του Άρη, στην περιοχή Χαριλάου. Οι αστυνομικοί βγαίνοντας από τον σύνδεσμο, πήραν μαζί τους τρεις μεγάλες μαύρες σακούλες μέσα στις οποίες υπήρχαν άγνωστα μέχρι στιγμής αντικείμενα.

Επίσης έρευνα έγινε και στον σύνδεσμο φίλων Ηρακλή «Αυτόνομη Θύρα 10». Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τους χώρους του συνδέσμου ο οποίος στεγάζεται στη συμβολή των οδών Μητροπολίτου Γενναδίου και Ιουστινιανού.

Κούγιας: Εχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 6 ακόμη δράστες 

O Αλέξης Κούγιας, ως συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του 19χρονου Αλκη Καμπανού, αποκάλυψε στο Star ότι έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη 6 δράστες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Κούγιας ανέφερε «Δυστυχώς, με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας δεν έχουμε δικαίωμα να έχουμε πρόσβαση στην δικογραφία. Ούτε εγώ ούτε η οικογένεια γνωρίζουμε κάτι παραπάνω για την σύλληψη του 23χρονου ή για την τιμωρία του για όσα βρέθηκαν στον σύνδεσμο φιλάθλων».

Όπως είπε ο συνήγορος της οικογένειας του άτυχου 19χρονου  «μου κάνει εντύπωση ότι χωρίστηκε η δικογραφία όσον αφορά τα όπλα. Έχω πολλούς προβληματισμούς για αυτό. Δεν επρόκειτο να παραγραφεί η υπόθεση. Θα μιλήσω για αυτό την Δευτέρα, αφού πάρω την δικογραφία. Έχω μια σκέψη που έχει να κάνει με αυτούς τους συνδέσμους οπαδών, που είναι εγκληματικές οργανώσεις». 

Ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε ακόμη ότι «ο διαχωρισμός της δικογραφίας είναι μια πολύ ευνοϊκή λύση για τον δράστη. Σε αυτόν τον χώρο βρέθηκαν πάρα πολλά όπλα, που δεν ανήκουν σε έναν. Αυτή είναι μια αφετηρία της σκέψης μου. Θα μιλήσουμε περισσότερο και υπεύθυνα όταν έχουμε περισσότερα στοιχεία».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ