Χειροτέρεψε χθες η κατάσταση της υγείας της 44χρονης που νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο με προβλήματα στην πηκτικότητα του αίματος, μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Παρουσίασε εγκεφαλική θρόμβωση κι έτσι κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Σοβαρή θεωρείται και η κατάσταση της υγείας της 47χρονης που νοσηλεύεται στο ΠαΓΝΗ, μετά από θρόμβωση που παρουσίασε λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.
Καλά είναι όμως τα νέα για τον 35χρονο Αλέξανδρο από την Ιεράπετρα που υπέστη εμβολή και θρόμβωση λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό μου AstraZeneca. Η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε αρκετά κι έτσι παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Ο ίδιος πάντως θα κινηθει νομικά κατά παντός υπευθύνου, για όλο αυτό που έζησε και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του
Ο Τζανάκης
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στο Mega το πρωί της Πέμπτης και αναφέρθηκε στα τρία περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά και για το αν είχε πρόβλημα η παρτίδα που πήγε στην Κρήτη.
«Στον 35χρονο, το πρώτο περιστατικό, με τη βοήθεια των αιματολόγων, έγινε όλος ο διαγνωστικός έλεγχος. Γνωρίζουμε τι έγινε, υποβλήθηκε ο φάκελος στον ΕΟΦ. Το περιστατικό αναμένεται να ταξινομηθεί σαν πιθανή επιπλοκή από το εμβόλιο. Η διάγνωση του νοσοκομείου είναι θρομβωτικό επεισόδιο, επεισόδιο που συνδέεται με το εμβόλιο. Τα άλλα δύο περιστατικά σε διαδικασία διαγνωστικού ελέγχου μοιάζουν πιο περιπλεγμένα» σημείωσε ο κ. Τζανάκης.
«Αν αποδειχθούν και τα άλλα δύο περιστατικά, στατιστικά θα είναι αδικαιολόγητο, γιατί τα περιστατικά θρομβώσεων είναι ένα στις 600.000 και στην Κρήτη, με αυτές τις δύο περιπτώσεις, θα είναι 1 στις 50.000».
Στη συνέχεια, ο κ. Τζανάκης δήλωσε ότι είναι «υπόθεση εργασίας που μου φαίνεται πολύ απομακρυσμένη ή δύσκολη το να είχε πρόβλημα η παρτίδα των AstraZeneca που ήρθαν στην Κρήτη. Δεν ξέρω ποιος… “γέννησε” αυτή την θεωρία ούτε ξέρω αν ερευνάται, ούτε γνωρίζω στην βιβλιογραφία ότι υπάρχουν προβληματικές παρτίδες».
Όπως ανέφερε, στην Κρήτη, πέθαναν 168 άνθρωποι από κορονοϊό. «Αυτοί θα ζούσαν αν είχαν εμβολιαστεί. Δεν εμβολιάστηκαν γιατί δεν υπήρχαν τότε τα εμβόλια. Τώρα συζητάμε για δύο πιθανά περιστατικά. Ο νεαρός πήρε χθες εξιτήριο. Και οι δύο γυναίκες πιθανόν θα γίνουν καλά».
Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών
Ο γιατρός τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.
«Ο εμβολιασμένος υγειονομικός, ο οποίος θα έρθει σε επαφή με κρούσμα δεν τίθεται σε παύση εργασίας. Αντίθετα συνεχίζει να εργάζεται υπό οδηγίες.
Ο ανεμβολίαστος θα κάτσει σπίτι του 14 ημέρες και τις βάρδιές του θα τις κάνουν οι υπόλοιποι. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Είτε το περάσει βαριά είτε ελαφριά. Οπότε… ας τρέξουμε να εμβολιαστούμε».
«Όσοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο που εργάζεται το τελευταίο δίμηνο, είτε στις ΜΕΘ είτε στις απλές κλίνες Covid, ήταν ανεμβολίαστοι», τόνισε ο κ. Τζανάκης.