Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, νέο κύμα βλέπουν οι ειδικοί!

Σημαντική έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εκτόξευση των μολύνσεων το καλοκαίρι και περισσότερους θανάτους εν μέσω άρσης σχεδόν όλων των περιοριστικών μέτρων και επιβράδυνσης των εμβολιασμών με αναμνηστικές δόσεις.

Σύμφωνα με το Our World In Data, ο κυλιόμενος μέσος εβδομαδιαίος όρος των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού ανά εκατομμύριο κατοίκων αυξάνεται σε χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Δανία και η Ελλάδα.

Η πιο δραματική έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, με τις μολύνσεις ανά εκατομμύριο κατοίκων να παραμένουν κατά μέσο εβδομαδιαίο όρο στις 2.043 (δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων ανά την υφήλιο, αν και χαμηλότερος από τις 2.878 στις αρχές Ιουνίου), καταγράφεται στην Πορτογαλία, όπως αναφέρει ο Guardian.

Την ίδια ώρα, ο αντίστοιχος αριθμός στη Γαλλία αυξήθηκε από 224 κρούσματα κορωνοϊού στις 13 Ιουνίου στα 920 μέσα σε μία εβδομάδα -και μάλιστα εν μέσω καύσωνα. «Η πανδημία επιταχύνεται εκ νέου, παρά τον ζεστό καιρό», λέει ο δρ Μπενζαμέν Νταβιντό, λοιμωξιολόγος του νοσοκομείου Raymond-Poincare κοντά στο Παρίσι. «Οι νέες υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 της Όμικρον είναι κατά 10%-15% μεταδοτικότερες και αυτό είναι που δίνει μια πρόσθετη ώθηση στον ιό», δήλωσε ο ίδιος στο γαλλικό ραδιόφωνο, για να προσθέσει ότι μεσοπρόθεσμα η κατάσταση μπορεί να είναι «πολύ δύσκολη» στα νοσοκομεία της Γαλλίας.

Share
Ετικέτες: κορωνοϊός

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ