Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Κρήτη: 1 νεκρός από κορωνοϊό- Σταθερές οι νοσηλείες στις ΜΕΘ

Ενας άνδρας 71 ετών που νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο έχασε τη ζωή του “χτυπημένος” από τον κορωνοϊό το προηγούμενο 24ωρο. 

Οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Κρήτης και οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες της πανδημίας παρουσιάζουν σταθερότητα, ωστόσο, ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική επιβάρυνση, που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο και την τελευταία εβδομάδα στα Χανιά.

Τα νέα ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ παραμένουν σε υψηλά επίπεδα στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου, καθιστώντας την εδώ και καιρό την χειρότερη επιδημιολογικά περιοχή της χώρας. Όμως, και τα Χανιά την τελευταία εβδομάδα καταγράφουν επιδείνωση επιδημιολογική, με αύξηση των νέων ημερήσιων μολύνσεων και του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα, προκαλώντας ανησυχία για περαιτέρω επιβάρυνση του τοπικού νοσοκομείου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας, σήμερα στο νοσοκομείο των Χανίων νοσηλεύονται συνολικά 51 ασθενείς, 45 στις κλινικές covid (εκ των οποίων 2 είναι παιδιά με το μικρότερο να είναι μόλις 8 μηνών) και 6 στη ΜΕΘ, με τους 5 να έχουν διασωληνωθεί. Ενδεικτικά, χθες εισήχθη στο νοσοκομείο 59χρονη γυναίκα, η οποία διασωληνώθηκε αμέσως, καθώς παρουσίαζε υποξυγοναιμία. Όπως ανέφερε ο κ. Μπέας δεικτικά, είναι ανεμβολίαστοι, όπως και στο σύνολό τους οι ασθενείς στη ΜΕΘ (4 ανεμβολίαστοι και 2 με μόλις 2 δόσεις εμβολίου που επίσης θεωρούνται ανεμβολίαστοι). “Το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε κατά της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός” τόνισε ο κ. Μπέας καλώντας τους πολίτες, ακόμη και τους δύσπιστους, να επιλέξουν ένα από τα διαθέσιμα εμβόλια και να εμβολιαστούν.

Κληθείς να σχολιάσει την επιβάρυνση που εξακολουθεί να παρατηρείται στο νοσοκομείο των Χανίων λόγω covid, την απέδωσε αφενός στην γενικότερη επιδημιολογική εικόνα με τα υψηλά νέα ημερήσια κρούσματα που παράγουν άλλα στην κοινότητα και αφετέρου στο ότι στην περιφερειακή ενότητα των Χανίων παραμένει επικρατούσα, όπως είπε, η Όμικρον έναντι της Όμικρον 2, που αν και περισσότερο μολυσματική προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση. Επίσης, όπως είπε, οι ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο πλέον νοσούν με covid και όχι από covid, διευκρινίζοντας πως πρόκειται σε μεγάλο ποσοστό για ανθρώπους με συνοδά νοσήματα, κυρίως ηλικιωμένους, που έχουν και κορονοϊό, ο οποίος μπορεί να σταθεί η αιτία ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους.

Από την αρχή του 2022 μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει στο νοσοκομείο των Χανίων από covid-19 77 ασθενείς. Από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τον κ. Μπέα, έχουν νοσηλευθεί 1.600 ασθενείς με κορονοϊό και έχουν καταλήξει 217. Αριθμός θανάτων λίγο μικρότερος από αυτόν που καταγράφεται στο Βενιζέλειο (230) και μεγαλύτερος από εκείνον στο ΠΑΓΝΗ (191), όπως ανέφερε, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η θνησιμότητα από covid-19 στα νοσοκομεία της Κρήτης παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα συγκριτικά όχι μόνο με άλλες περιοχές της χώρας αλλά και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Νοσηλείες

Σήμερα, Πέμπτη (24/3) δεκαέξι ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπου λόγω κορονοϊού έχουν εισαχθεί 22 από τους συνολικά 176 ασθενείς που νοσηλεύονται σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης (χθες ήταν 175).

Αναλυτικά, ανά νοσοκομείο οι νοσηλείες διαμορφώνονται ως εξής:
-ΠΑΓΝΗ: 51 ασθενείς, 42 στην κλινική covid, 9 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.
-Βενιζέλειο: 41 ασθενείς, 36 στην κλινική covid, 5 στη ΜΕΘ, 1 διασωληνωμένος.
-Νοσοκομείο Χανίων: 51 ασθενείς, 45 στην κλινική covid, 6 στη ΜΕΘ, οι 5 διασωληνωμένοι.
-Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 17 ασθενείς, 15 στην κλινική covid, 2 στη ΜΕΘ, 1 διασωληνωμένος.
-Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 7 ασθενείς στην κλινική covid.
-Νοσοκομείο Σητείας: 7 ασθενείς στην κλινική covid.
-Νοσοκομείο Νεάπολης: 2 ασθενείς στην κλινική covid.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ