Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Ανοικτό ενδεχόμενο για νέα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων κατά του κορωνοϊού ενόψει Χριστουγέννων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νέα μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που βλέπουν φουσκωμένους τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Τι ανέφερε ο Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση για την πανδημία:

«Η μοναδική απάντηση στην Όμικρον αυτή τη στιγμή είναι η επιτάχυνση των εμβολιαστικών μας προγραμμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στις ενισχυτικές δόσεις. Στην Ελλάδα ήμασταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ανοίξαμε την ενισχυτική δόση για όλο τον πληθυσμό και είμαστε πολύ χαρούμενοι με το πως εξελίσσεται το πρόγραμμα.

Αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα, όπως πρόσθετο testing που θα εφαρμοστεί στην χριστουγεννιάτικη περίοδο και να κερδίσουμε επιπλέον χρόνο για να ενισχύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Είναι μια μάχη ενάντια στο χρόνο, αλλά κάθε εβδομάδα που κερδίζουμε πριν μας χτυπήσει η Όμικρον, είναι κέρδος, γιατί θα μπορέσουμε να έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό που θα ενισχυθεί».

Τόνισε ακόμα ότι στη Σύνοδο Κορυφής «θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια αναλυτική συζήτηση για την πανδημία καθώς υπάρχει ανησυχία για την μετάλλαξη Όμικρον η οποία αργά ή γρήγορα θα πάει σε όλες τις χώρες. Είναι απολύτως επιβεβλημένο να εντείνουμε την επιτάχυνση του εμβολιασμού δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην τρίτη δόση καθώς οι επιστήμονες μας επιδεικνύουν υποδεικνύουν ότι σε αυτήν τη φάση ότι είναι η καλύτερη γραμμή Άμυνας την οποία διαθέτουμε».

Ακόμη, ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης για τις αυξήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο:

«Στη Σύνοδο θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και τα θέματα τα οποία αφορούν την Ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας υπάρχει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες μία έντονη ανησυχία για τις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου είναι κάτι το οποίο είχαμε συζητήσει και σε προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Θα ζητήσουμε και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει όλες τις επιλογές έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν ενδεχομένως παρεμβάσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και να συγκρατηθούν οι αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου».

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική κυβέρνηση, όπως έχει ήδη κάνει, εξακολουθεί να προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει στο μετρό του εφικτού της αύξησης των τιμών και στους λογαριασμούς του φυσικού αίματος και του φυσικού αερίου.

Ακόμη, μίλησε «για ειδική πρόνοια για τους αγρότες μας», ενώ προανήγγειλε πως «περισσότερες ανακοινώσεις θα έχω την ευκαιρία να κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο που μας έρχεται».

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ