Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Σε λειτουργία η ψηφιακή ταυτότητα στο Covid-free Wallet – Πώς θα την ενεργοποιήσετε

Την προσθήκη της ψηφιακής ταυτότητας (πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας) είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Στόχος είναι να περιοριστεί η συμφόρηση από τον έλεγχο πιστοποιητικών για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στις εισόδους καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας και άλλων συναφών χώρων.

Οι πολίτες θα πρέπει να ξανακατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Covid-Free Wallet, την όποια μπορούν να βρουν στο Google Play Store και στο Apple App Store. Μετά την ενημέρωσή της, η εφαρμογή ενσωματώνει απόσπασμα της ταυτότητας που θα διευκολύνει με την επίδειξη τον έλεγχο.

Η ψηφιακή ταυτότητα (πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας) που προστίθεται στην εφαρμογή Covid-Free Wallet αντλεί στοιχεία από το TAXISnet ή από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Για την ταυτοποίηση του προσώπου χρησιμοποιούνται επίσης φωτογραφία, ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν αντικαθιστά την ταυτότητα αλλά χρησιμοποιείται μόνο για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στα καταστήματα και όπου αλλού χρειάζεται.

Η διαδικασία για την ενσωμάτωση της ψηφιακής ταυτότητας στο Covid Free Gr Wallet:

Μετά την αναβάθμιση, εμφανίζεται κάτω δεξιά στην οθόνη εικονίδιο που αναγράφεται η λέξη «Ταυτοπροσωπία».

Η διαδικασία

Οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν το Covid Free Gr Wallet μέσω του covidfree.gov.gr καθώς και μέσω του App Store της Apple και του Google Play Store. Η διαδικασία προκειμένου να αποθηκευτούν τα πιστοποιητικά στην εφαρμογή διαρκεί ελάχιστα λεπτά: Ο πολίτης μπορεί να σκανάρει το QR code που διαθέτει το εκάστοτε πιστοποιητικό ή να το μεταφορτώσει ως αρχείο pdf. Στο αμέσως επόμενο βήμα εμφανίζεται η επιλογή «Αποθήκευση στο wallet».

Για να ανεβάσετε τώρα την ψηφιακή σας ταυτότητα θα πρέπει για αρχή να ενημερώσετε την εφαρμογή σας μέσω Google Play Store και Apple App Store, Μετά την ενημέρωση ενσωματώνεται στην εφαρμογή η επιλογή ταυτοπροσωπία.

Αφού πατήσετε την επιλογή θα βρεθείτε στο παρακάτω περιβάλλον και θα επιλέξετε να εισάγετε πιστοποιητικό.

Εν συνεχεία θα ερωτηθείτε σε ποιο φορέα έχετε λογαριασμό ώστε να γίνει ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας αυτόματα. Οι επιλογές είναι με κωδικούς taxisnet ή τράπεζας που διαθέτετε λογαριασμό.

Οποια περίπτωση και να επιλέξετε και αφού συμπληρώσετε το κινητό σας θα μεταφερθείτε πάλι πίσω στο περιβάλλον της εφαρμογής. Για να συνεχίσετε θα πρέπει να συπληρώσετε στο σχετικό κουτί τον εξαψήφιο αριθμό που θα έχει σταλεί στο κινητό σας.

 

Αφού ολοκληρώσετε και αυτό το βήμα, η ψηφιακή ταυτότητά σας έχει «ανέβει» στην εφαρμογή στην παρακάτω μορφή. Πλέον εκτός του πιστοποιητικού, θα μπορείτε να δείχνετε και την ταυτότητά σας μέσω της εφαρμογής.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ