Οι τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας θα δώσουν απάντηση στο μυστήριο.
Τις επόμενες δέκα ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος καταθέσεων των γιατρών που είχαν ασχοληθεί με την 9χρονη Τζωρτζίνα. Την ίδια ώρα θα ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις, θα συσχετιστούν με τις ιστολογικές και θα συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι στον οργανισμό του παιδιού βρέθηκαν φαρμακευτικές ουσίες. Ωστόσο, θα συγκριθούν με τα φάρμακα που έπαιρνε το κορίτσι και θα γίνει έλεγχος.
Επίσης, θα διερευνηθεί η ύπαρξη βαρέων μετάλλων, όπως κάλιο, αρσενικό και άλλα στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στην καρδιά και ανακοπή. Το ενδεχόμενο να σταλούν τα δείγματα στο εξωτερικό σε αυτή τη φάση δεν είναι ορατό.
Οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δεν μπορούν να απαντήσουν στο γιατί η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα από την Πάτρα χάθηκαν μέσα σε δύο χρόνια. Η έρευνα που έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών έχει ως βασικό ζητούμενο να διαπιστωθεί αν έφταιξαν κάποιοι για τον θάνατο των παιδιών.
Οι 20 γιατροί από Αθήνα και Πάτρα
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Ανθρωποκτονιών οι αναλυτές επικεντρώνονται στον θάνατο της Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου, καθώς έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης και να εξιχνιαστεί. Έτσι, ξεκίνησαν να καταθέτουν σε πρώτη φάση όσοι γιατροί ασχολήθηκαν με το πρόβλημα υγείας του παιδιού. Πρόκειται για 20 γιατρούς που εργάζονται σε πέντε νοσοκομεία, σε Αθήνα και Πάτρα.
Οι αστυνομικοί, αφού ενημερώθηκαν για το ιατρικό ιστορικό, θα προσπαθήσουν να διεισδύσουν σε λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με προβλήματα υγείας, την αγωγή που ελάμβανε, όπως επίσης και τις συνθήκες νοσηλείας.
Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν διάσταση απόψεων στα όσα υποστηρίζουν οι γιατροί και στα όσα έχει πει η μητέρα της 9χρονης τόσο στην πρώτη της κατάθεση στο Α.Τ. Αμπελοκήπων όσο και στις συνεντεύξεις της.
Στις καταθέσεις τους οι πρώτοι γιατροί που εξετάστηκαν αναφέρθηκαν στις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας εκφράζοντας απορίες για τα αδιευκρίνιστα αίτια αυτού, καθώς το παιδί δεν είχε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα, αλλά και στο γεγονός ότι παρά τα όσα ανέφερε η μητέρα περί σπασμών και νευρολογικών προβλημάτων, αυτοί δεν διαπίστωσαν κάτι που να επιβεβαιώνει τους παραπάνω ισχυρισμούς. Καταθέσεις θα κληθούν να δώσουν και οι νοσηλευτές που ασχολήθηκαν με τη φροντίδα του κοριτσιού στα νοσοκομεία όπου φιλοξενήθηκε.
Το μυστικό για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Η έρευνα βασίζεται στα τελευταία 60 λεπτά της ζωής της Τζωρτζίνας. Κι αυτό γιατί εκτιμούν ότι όποια και αν είναι τα αίτια θανάτου, αν επικεντρωθούν στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο θα βρουν τη λύση του μυστηρίου. Προσπαθούν, με απλά λόγια, να συνθέσουν το σκηνικό σε όλα τα επίπεδα για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα.
Έτσι, στο αστυνομικό σκέλος ψάχνουν να βρουν ποιοι και πότε μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου την τελευταία ώρα. Από γιατρούς, νοσηλευτές, συνοδούς άλλων ασθενών μέχρι άτομα της οικογένειας της μικρής Τζωρτζίνας. Ποια ήταν η κλινική της εικόνα, τι φάρμακα έλαβε, τι έφαγε, ακόμη και ποια ήταν τα τελευταία της λόγια. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος αναπαράστασης της τελευταίας ώρας της 9χρονης, καθώς οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα βρουν εκεί σημαντικά στοιχεία για την εξιχνίαση του μυστηριώδους θανάτου της Τζωρτζίνας. Αναμένεται, επίσης, να κληθούν για κατάθεση και οι έξι ιατροδικαστές που στους 33 μήνες έχουν αναλάβει να εντοπίσουν τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών.
Οι αναλυτές, σε δεύτερο χρόνο, κοιτούν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους για το τι συνέβη το 20ήμερο από τις 21 Μαρτίου που πέθανε στο σπίτι της η μικρή Ίριδα μέχρι τις 11 Απριλίου, όταν εισάγεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο η Τζωρτζίνα με ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή. Τότε που σημειώθηκαν τα δύο σημαντικά αυτά γεγονότα. Το πρώτο έχει να κάνει με το σκηνικό θανάτου τής μόλις 6 μηνών Ιριδας μέσα στην κούνια, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, με τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων να αναφέρουν ότι ο θάνατος του βρέφους «προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου)».