Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Θέμα voucherergasia.gr: Ερχονται δασοκομάντος και ρίχονται στη μάχη των πυρκαγιών

Οι φωτιές στην Κρήτη και η αντιμετώπιση τους χωρίς να κινδυνεύσουν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές, αλλά και η προστασια του περιβάλλοντος είναι το μεγάλο στοίχημα που τίθεται για φέτος.
Για αυτό το λόγο η Κρήτη θα ενισχυθεί φέτος με 50 δασοκομάντος, ενα ακόμη ελικόπτερο, ενώ ξεκινά και η εκπόνηση σχεδίου για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.
Αυτά ειπώθηκαν σήμερα στην σημαντική σύσκεψη στο Ηράκλειο, στο Πολιτιστικό Κέντρο, με την παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά και του Υφυπουργυ Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιου Αμυρά.

Ο κ. Τουρνάς σε δηλώσεις είπε χαρακτηριστικά ότι στόχος είναι να έχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. «Εχουμε ξεκινήσει μια προσπαθεια σε όλη την Ελλάδα, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να βρεθούν στον ίδιο χώρο και να κουβεντιάσουμε τα προβληματα ώστε να βρούμε λύσεις.

Να τονίσω ότι για πρώτη φορά φέτος γίνεται μια προσπαθεια για καθαρισμό των δασών, που θα μας λύσουν αρκετά προβληματα, διευκολύνοντας το έργο της Π.Υ. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι φέτος.
Στηριζόμαστε στην προετοιμασία, στην επιτήρηση, την έγκυρη προειδοποίηση και την άμεση επέμβαση. Καταρχήν εχουμε πάρει όλα τα προληπτικά μέτρα. Σχεδιάζουμε την επιτήρηση με περιπόλους από το έδαφος και την παρατήρηση από αέρος. Και θα έχουμε τις δυνάμεις ανεπτυγμένες εκεί που πρέπει για να παρεμβαίνουν άμεσα και να προλαβαίνουμε τις φωτιές στην έναρξη τους», είπε μεταξυ άλλων
Σε ό,τι αφορά το Σώμα των δασοκομάντος και την παρουσία τους στο νησί δήλωσε πως ήδη ολοκληρώνεται η διαδικασία των προσλήψεων. «Σχεδιάζουμε να φέρουμε και στην Κρήτη μια ομάδα δασοκομάντος. Θα υπάρχει και το ελικόπτερο για να τους μεταφέρει εγκαιρα στο σημείο της επέμβασης. Πιστεύω ότι σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρούμε και τον κατάλληλο χώρο για να στεγαστεί η Υπηρεσία»

Από την πλευρά του ο κ Αμυράς είπε πως ο τρόπος για να αντιμετωπίσεις την κλιματικη κρίση είναι διπλός. Ο πρώτος είναι η πρόληψη. Συνεργαζόμαστε ωστε να προλάβουμε τους κινδύνους έναντι της αντιπυρικής περιόδου.

Ο δεύτερος είναι η συνεργασία. Πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε. Το κάνουμε άψογρα, γρήγορα και αποτελεσματικά και για αυτό είμαστε εδώ, ωστε να δώσουμε το έναυσμα για κάτι που άργησε να γίνει 24 ολόκληρα χρονια».

Ενώ σε ότι αφορά τις αντιπυρικές ζώνες τόνισε πως: «σε συνεργασία με το Υπουργειο Κλιματικής κρίσης, κάνουμε προληπτικούς καθαρισμούς δασών. Ηδη έχουμε απορροφήσει 50 εκ. ευρώ για να καθαρίσουμε δάση άνω των 50 χιλιάδων στρεμμάτων και να διανοίξουμουμε δεκάδες χιλιάδες μέτρα οδικού δικτύου και αντιπυρικών ζωνών σε μια έκταση που εκτείνεται στα 18 εκ. στρέμματα.
Βεβαίως και στην Κρήτη ετοιμαζομαστε να βγάλουμε τα σχέδια για την αντιπυρική προστασία όλης της Κρήτης. Είναι κάτι που ξεκινά φέτος».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ