Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί» τόνισε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο» συμπλήρωσε.
Μέχρι έξι άτομα στα τραπέζια, με κωδικό 6 και αναχώρηση στις 10:45 το βράδυ, υπενθύμισε ο υπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο. Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.
«Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή, κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα» τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Αναμφίβολα υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν σε αναστολή και ζητώ συγγνώμη, καθώς δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, πρόσθεσε ο υπουργός.
Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο.
Μίλησε επίσης για θριαμβευτική εικόνα εμβολιασμού από τη νέα γενιά «που έβαλε τα γυαλιά στους μεγαλύτερους με νοοτροπία που κινεί την Ελλάδα μπροστά».
Γιατί απαγορεύτηκε η μουσική
Η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση αποτελεί ένα θέμα που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων αμέσως μετά την ανακοίνωση του συγκεκριμένου μέτρου.
Ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι το μέτρο αυτό αποτέλεσε απαίτηση των ειδικών.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι «μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει».