Ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη νόσο Covid-19 άλλαξε μετά την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας της Κοζάνης στο επίπεδο συναγερμού 4, ενώ από αυτόν τον χάρτη εξαρτάται και το αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται ανά τραπέζι σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια.
Μέχρι στιγμής, με βάση τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν κατανεμηθεί ως εξής:
Επίπεδο 1: Άνδρος, Αρκαδία, Άρτα, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ηλεία, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Καβάλα, Κάλυμνος, Κάρπαθος-Κάσος, Κεφαλληνία, Λασίθι, Λευκάδα, Λήμνος, Μεσσηνία, Μήλος, Ρέθυμνο, Σέρρες, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Φωκίδα, Χανιά.
Σε αυτές τις περιοχές επιτρέπονται 6 άτομα ανά τραπέζι σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, ενώ αυτά τα μαγαζιά είναι ανοιχτά μέχρι τη 1.
Επίπεδο 2: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Βοιωτία, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κορινθία, Κως, Λακωνία, Λάρισα, Μαγνησία, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Χίος.
Στο επίπεδο αυτό επιτρέπονται 6 άτομα ανά τραπέζι. Τα μαγαζιά εστίασης κλείνουν στις 00:30 και η πληρότητα του χώρου είναι στο 80%.
Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέα-Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα.
Σε αυτό το επίπεδο επιτρέπονται 4 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση. Αν είναι οικογένεια επιτρέπονται 6 άτομα. Η πληρότητα είναι στο 50% της ωφελούμενης επιφάνειας.
Επίπεδο 4: Κοζάνη.
Σε αυτό το επίπεδο τα καταστήματα εστίασης είναι κλειστά.
Πηγή: ieidiseis.gr