Προετοιμασμένες για το χειμώνα φαίνεται πως είναι οι επιχειρήσεις στο Ηράκλειο, με δεδομένες τις αλλαγές που έπονται σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους, λόγω της ανάγκης για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.
Την ώρα που στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχει αύξηση στην αγορά σομπών και λοιπων θερμαντικών σωμάτων, αλλά και εγκαταστάσεων για τη διαμόρφωση των ανοικτών χώρων, στο Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα, δεν υπάρχει αυτή η κινητικότητα.
Οπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Επισιτισμό/ Τουρισμο Μιχάλης Ριζικιανάκης τα καταστήματα, προκειμένου να καλύψουν και τις ανάγκες των ανεμβολίαστων, έχουν προετοιμαστεί από πέρυσι.
«Οι δικοί μας χώροι, ως επι το πλείστον, είναι προσαρμοσμένοι για να δουλεψουν χειμώνα. Οι επιχειρηματίες εχουν εξοπλιστεί με σόμπες, «μανιτάρια» και αλλα θερμαντικά σώματα, αλλά και με τεντοκατασκευές, εκμεταλλευόμενοι και μια επιδότηση που υπήρχε.
Εξάλλου, το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων, είναι εξωτερικοί χώροι έτσι κι αλλιώς. Το 80% περίπου. Τα καταστήματα εκμεταλλευόμενα και το γεγονός πως ο χειμώνας στο νησι είναι ήπιος, εχουν προσαρμόσει έτσι κι αλλιώς τη λειτουργία τους και τους εξωτερικούς χώρους τους. Οπότε οι εξωτερικοί χώροι αυτοί θα μπορούν να φιλοξενούν εμβολιασμένους και ανεμοβλίαστους», σημειώνει ο κ. Ριζικιανάκης.
Όπως λέει ο κ. Ριζικιανάκης, η αναφορά και οι όποιες εκκρεμότητες τυχόν υπαρχουν, γίνονται για τους λεγόμενους μεικτούς χώρους, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των καφετεριών και των εστιατορίων, τόσο του κέντρου, όσο και των καταστημάτων εντός και εκτός της πόλης