Εργασιακά

ΕΚΑΒ: Για πρώτη φορά απόφοιτοι του ΙΕΚ ΕΚΑΒ θα στελεχώσουν -αμισθί- τα ασθενοφόρα στα νησιά

Αγωνία για επαρκή στελέχωση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ επικρατεί για ακόμη μία χρονιά, ενόψει της υψηλής κίνησης στα νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι προσλήψεις που προκηρύσσονται καταλήγουν σε αρκετές περιπτώσεις άγονες, λόγω χαμηλών μισθών και δυσκολίας εύρεσης καταλυμάτων σε περιοχές εκτός τόπου κατοικίας των διασωστών.

Όπως και πέρυσι το καλοκαίρι, σε μέρη της χώρας όπου δεν υπάρχουν τομείς ΕΚΑΒ, αναμένεται να αξιοποιηθούν μικτά πληρώματα, με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στο ΕΚΑΒ, για πρώτη φορά απόφοιτοι του ΙΕΚ μπορούν να κάνουν αμισθί την πρακτική τους ως πλήρωμα ασθενοφόρου.

Η δυνατότητα αυτή προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή. «Σε περιόδους εκτάκτων ή αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, κατά τις οποίες το προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν επαρκεί για τη στελέχωση των ασθενοφόρων του, επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, με απόφαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ η στελέχωση των πληρωμάτων του να συμπληρώνεται, ανά πλήρωμα, με έναν σπουδαστή του ΙΕΚ ΕΚΑΒ που πραγματοποιεί την πρακτική άσκησή του, υπό την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το θεωρητικό σκέλος των σπουδών του. Εάν ο ως άνω σπουδαστής δεν διαθέτει την απαιτούμενη επαγγελματική άδεια οδήγησης Β΄κατηγορίας, εκτελεί υποχρεωτικά καθήκοντα συνοδηγού ασθενοφόρου», αναφέρεται συγκεκριμένα στην τροπολογία.

Οι σπουδαστές θα συμμετέχουν στα πληρώματα ασθενοφόρων στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης, δηλαδή δεν θα πληρώνονται. Μάλιστα, όπως προκύπτει από πληροφορίες, σπουδαστές στελεχώνουν και σήμερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αφού σε αρκετές περιπτώσεις ως επικουρικοί εργαζόμενοι τοποθετούνται σπουδαστές που δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών τους. Επομένως, η νέα ρύθμιση κρίνεται από στελέχη του ΕΚΑΒ ως πολύ σημαντική, καθώς εκτιμούν ότι οι απόφοιτοι έχουν και τις γνώσεις και τις δεξιότητες να βρίσκονται μέσα στα ασθενοφόρα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ