Κατηγορίες: Εργασιακά

Εκτακτο επίδομα: Επιστολή των υγειονομικών του Λασιθίου!

Τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων χωρίς κανένα διαχωρισμό, ζητούν με κοινή τους επιστολή τα ΔΣ των Συλλόγων Εργαζομένων των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.
Στην επιστολή τους οι σύλλογοι εργαζομένων τονίζουν ότι το δίκαιο είναι το έκτακτο επίδομα να δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων, και σε αυτούς που τέθηκαν σε αναστολή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή, «η λειτουργία των δημόσιων Νοσοκομείων και η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί ομαδική δουλειά από το σύνολο των κρίκων της αλυσίδας, από όλες τις υπηρεσίες και όλοι οι εργαζόμενοι είναι εξίσου σημαντικοί για τη σωστή λειτουργία ενός δημόσιου Νοσοκομείου, όχι μόνο όσοι έρχονται σε επαφή με ασθενείς, γι΄αυτό και δεν είναι σωστό να γίνονται διαχωρισμοί μεταξύ των εργαζομένων».

Την επιστολή συνυπογράφουν τα ΔΣ των:

Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου – ΚΥ Ιεράπετρας
Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου – ΚΥ Σητείας
Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου – ΚΥ Νεάπολης “Διαλυνάκειο”
Αναλυτικά η επιστολή:

«Σε σχέση με τις δηλώσεις του αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη ότι το έκτακτο επίδομα θα το λάβουν μόνο οι εργαζόμενοι των δημόσιων Νοσοκομείων που έρχονται σε επαφή με ασθενείς, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων Νοσοκομείων έχει επιβληθεί το μέτρο της αναστολής χορήγησης κανονικών αδειών (τρεις φορές τον τελευταίο ενάμισι χρόνο) και όχι μόνο σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς.

Επίσης σε όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων Νοσοκομείων επιβλήθηκε το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, και όχι μόνο σε όσους έρχονται σε επαφή σε ασθενείς.

Συνεπώς το δίκαιο είναι το έκτακτο επίδομα να δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων Νοσοκομείων.

Η λειτουργία των δημόσιων Νοσοκομείων και η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί ομαδική δουλειά από το σύνολο των κρίκων της αλυσίδας, από όλες τις υπηρεσίες και όλοι οι εργαζόμενοι είναι εξίσου σημαντικοί για τη σωστή λειτουργία ενός δημόσιου Νοσοκομείου, όχι μόνο όσοι έρχονται σε επαφή με ασθενείς, γι΄αυτό και δεν είναι σωστό να γίνονται διαχωρισμοί μεταξύ των εργαζομένων.

Σας ζητούμε λοιπόν η χορήγηση του έκτακτου επιδόματος να γίνει σε όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων χωρίς κανένα διαχωρισμό.

Παράλληλα εξακολουθούμε να διεκδικούμε την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, τη μισθολογική αναβάθμιση των υγειονομικών, την άρση των αναστολών εργασίας, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε τα δημόσια Νοσοκομεία να μπορέσουν να στελεχωθούν όπως χρειάζεται για την κάλυψη των αναγκών υγείας του πληθυσμού».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ