Κατηγορίες: Εργασιακά

Ηράκλειο: Διαμαρτυρία των ιατρών για το κόψιμο της συνταγογράφησης των ανασφάλιστων

Την αντίδρασή του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου για την Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας η συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας θα γίνεται  πλέον αποκλειστικά και μόνο από τις κρατικές δομές.

Όπως τονίζεται στην επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, «ο οριζόντιος αυτός αποκλεισμός οδηγεί, αφενός, στην επιβάρυνση της υγείας των συμπολιτών μας (π.χ. οι παιδίατροι δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν εμβόλια ή αντιβιοτικά) και αφετέρου, επηρεάζει τη λειτουργία των Νοσοκομείων, αφού αυξάνεται δραματικά η προσέλευση», καθώς και ότι «για τεχνικούς λόγους, που αφορούν στον Ε.Φ.Κ.Α., μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων και μέλη μας, όπως επίσης και μέλη άλλων επιστημονικών κλάδων, εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι», και ζητείται η αναθεώρηση της σχετικής απόφασής.

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης φέρνουν την  επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου  και  ζητούν την άμεση απάντηση και τις σχετικές ενέργειες του αρμόδιου Υπουργού.

Η επιστολή

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Από σήμερα, μετά από πολλές παρατάσεις, εφαρμόζεται η Υπουργική Απόφαση που επιτρέπει την συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, αποκλειστικά και μόνο από τις κρατικές δομές.

Η συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμακευτικής αγωγής αποτελεί μέρος της κλινικής εξέτασης και της θεραπείας των συμπολιτών μας. Ο οριζόντιος αυτός αποκλεισμός οδηγεί, αφενός, στην επιβάρυνση της υγείας των συμπολιτών μας (π.χ. οι παιδίατροι δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν εμβόλια ή αντιβιοτικά) και αφετέρου, επηρεάζει τη λειτουργία των Νοσοκομείων, αφού αυξάνεται δραματικά η προσέλευση. Σημειώστε, επίσης, ότι εκτός από τους λόγους δημόσιας υγείας που μόλις επιγραμματικά περιγράψαμε, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι για τεχνικούς λόγους, που αφορούν στον Ε.Φ.Κ.Α., μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων και μέλη μας, όπως επίσης και μέλη άλλων επιστημονικών κλάδων, εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε την αναθεώρηση της σχετικής απόφασής σας. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις που θα συμβάλουν στον περιορισμό και τον εξορθολογισμό της σχετικής δαπάνης”

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ