Κατηγορίες: Εργασιακά

Όχι στις περικοπές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά – H απόφαση από το Δ.Σ. Ηρακλείου

Το ζήτημα που απασχολεί έντονα τους εργαζόμενους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που κατέθεσε και σχετικό ψήφισμα.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόταση για περικοπές στο επίδομα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων η κυβέρνηση οπισθοχώρησε όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, κ. Δημήτρης Βρύσαλης το Σώμα.

Συγκεκριμένα με διάταξη που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο διευκρινίστηκε πως το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας εξακολουθεί να καταβάλλεται σε όσους έως σήμερα το λαμβάνουν και υποχρεωτικά η Επιτροπή πρέπει να καταθέσει τις προτάσεις της με βάση τις προτάσεις των Φορέων έως τις 31-3-2022.

“Για τους δήμους είναι μια πολύ σοβαρλη εξέλιξη ιδιαίτερα με τις σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενες που στα χρόνια της πανδημίας αλλά και πιο πριν δίνουν τον καλύτερο ευατό τους για να έχουμε καθαρά σχολεία αλλά και για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και άλλες ειδικότητες” δήλωσε ο κ. Βρύσαλης.

Ο ίδιος είπε πως το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να καταδικάσει τη βία που ασκήθηκε από την κυβέρνηση για την καταστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και να διεκδικήσει να μην γίνει περικοπή του επιδόματος για κανέναν κλάδο και να μην απενταχθεί ουτε ένας εργαζόμενος, αλλά ούτε και να υποβαθμιστεί κατηγορία.

“Να ενταχθούν στο επίδομα όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε ανθυγιεινές εργασίας και εργάζονται σε χώρους των δήμων ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας, να αυξηθούν τα χορηγούμενα επιδόματα, καμία μείωση μισθών αντιθέτως να δοθούν οσυιαστικές αυξήσεις” είπε ο κ. Βρύσαλης και ενημέρωσε πως οι αλλαγές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ψήφισμα της ΛΑΣ ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ