Θέμα voucherergasia.gr: Η Ν. Κεραμέως στο Ηράκλειο – «Είμαστε εδώ για να δούμε τα προβληματα των σχολείων στις σεισμόπληκτες περιοχές»

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, βρίσκεται στο Ηράκλειο, συμμετέχοντας σε μια σημαντική σύσκεψη που πραγματοποιειται σήμερα στο ξενοδοχείο Ατλαντίς, παρουσία ενός μεγάλου αριθμού Υπουργών και Γενικών Γραμματέων

Η ίδια βρίσκεται στο Ηράκλειο προκειμένου, όπως αναφέρει η ίδια να δει από κοντά όσα έχουν γίνει σχετικά με τα σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών και ιδιαίτερα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, αλλά και να συζητήσει με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της σχολικής Κοινότητα, ώστε να διαπιστώσει τι πρέπει να γίνει στο μέλλον για την περαιτέρω ομαλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

«Συμμετεχω στο κυβερνητικό κλιμάκιο που βρίσκεται σήμερα στο Ηράκλειο, προκειμένου να αποτιμήσουμε ακριβώς την προοδο που έχει γίνει μετά το σεισμό, να απαντήσουμε στα ερωτήματα και να δούμε όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Στην Εκπαίδευση θα ήθελα να επισημάνω δύο σημεία: Την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της ΚΤΥΠ, της Κεντρικής Ομάδας που ανέλαβε την αποκατάσταση των ζημιών μετά το σεισμό, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δηλαδή της Περιφέρειας, των Δήμων και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Να θυμίσω οτι μετά το σεισμό ενεργοποιήθηκε η Τηλεκπαίδευση, ενα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο δεν μπορεί ποτε να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, πλην όμως, όταν για έκτακτους λόγους δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποιο ενεργοποιήθηκε.

Οπως ξέρετε όμως, πολύ γρήγορα έφτασαν και οι οικίσκοι, προκειμένου να εφαρμοστεί και πάλι η δια ζώσης Εκπαίδευση, που φυσικά ειναι παντοτε είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Για αυτό και κινήθηκε όλος ο μηχανισμός, προκειμένου να υπαρξει άμεσα μια πρωτη αποκατάσταση της διαδικασίας», είπε η κ. Κεραμέως χαρακτηριστικά.

Ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Είμαι εδώ για να επισκεφτω και σχολικές Δομές. Θα πάμε και στο Αρκαλοχώρι αργότερα και είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με την Εκπαιδευτική Κοινότητα, να ακούσουμε τα προβληματα και να δούμε πως μπορούμε να τα λυσουμε και να βελτιώσουμε την κατάσταση»

Η συσκεψη

Η συγκεκριμένη σύσκεψη γ΄ινεται παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστου Τριαντόπουλου και του Λευτέρη Αυγενάκη, Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ταυτοχρονα στη σύσκεψη αυτή μετέχουν Γενικοί Γραμματείς απο μια σειρά Υπηρεσιες. Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τους:
Δημήτρη Σκάλκο, Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το πλαίσιο ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), για την έκτακτη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και τη στήριξη των μέτρων ενίσχυσης.

Μιχάλη Σταυριανουδάκη, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών, για την έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων και τη γενικότερη χρηματοδότηση. Άννα Στρατινάκη, Γενική Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Σχέσεων για το μέτρο αναστολής των συμβάσεων εργασίας και τα εργαλεία στήριξης απασχόλησης.

Νίκο Κουλοχέρη, Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής για την κρατική αρωγή προς τις επιχειρήσεις και τη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης. Ευθύμιο Μπακογιάννη, Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, για τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό του Αρκαλοχωρίου.

Μανόλη Κουτουλάκη, Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, για την έκτακτη χρηματοδότηση των νησιωτικών Δήμων. Γιώργο Ζερβό, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, για το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων Αρκαλοχωρίου.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη αυτή, πέραν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Συριγωνάκη και το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη, μετεχουν εκπροσωποι τοπικών φορέων και οι αλλοι Δήμαρχοι που είδαν στους Δήμους τους να καταγράφονται σεισμοί.

Και συγκεκριμένα συμμετεχουν οι: Δήμαρχοι Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Αρχανών – Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης και Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της σύσκεψης θα παραδοθούν 5 οικίσκοι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, που είναι δωρεά της Super League 2, ενώ συμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο θα επισκεφθεί και τα σχολεία της περιοχής του Δήμου.  

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ