Οικονομία

Αλλάζω Συσκευή 2: Όλα όσα αλλάζουν στο πρόγραμμα – Τα κριτήρια

Η νέα φάση του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» υπόσχεται ακόμα περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές, καθώς πλέον επεκτείνεται σε νέες κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών πέρα από τα κλιματιστικά και τους ψυγειοκαταψύκτες. Το «Αλλάζω Συσκευή 2» περιλαμβάνει τώρα ηλεκτρικούς φούρνους και πλυντήρια, διευρύνοντας τις δυνατότητες για αναβάθμιση των συσκευών στα ελληνικά νοικοκυριά.

Το πρόγραμμα αυτό επιδοτεί την αντικατάσταση παλαιών και ενεργοβόρων συσκευών με πιο σύγχρονες και ενεργειακά αποδοτικές, ενισχύοντας τις προσπάθειες για ένα βιώσιμο περιβάλλον. Η επιδότηση πραγματοποιείται μέσω επιταγών (vouchers), οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών για την κάλυψη μέρους του κόστους αγοράς νέων συσκευών. Η υποχρέωση των καταναλωτών είναι η ανακύκλωση της παλιάς συσκευής της ίδιας κατηγορίας.

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, το «Αλλάζω Συσκευή 2» εισάγει σημαντικές προσθήκες που περιλαμβάνουν τη χορήγηση επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικών φούρνων και πλυντηρίων. Αυτή η επέκταση παρέχει στους καταναλωτές την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις κουζίνες τους με συσκευές σύγχρονης τεχνολογίας, οι οποίες προσφέρουν την ευελιξία της απομακρυσμένης λειτουργίας.

Αυτές οι νέες δυνατότητες επιτρέπουν στους χρήστες να χειρίζονται τις συσκευές τους από απόσταση, είτε πρόκειται για πλύσιμο ρούχων είτε για μαγείρεμα, προσφέροντας άνεση και ευκολία ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Τα κριτήρια συμμετοχής

Το πρόγραμμα στοχεύει ιδιώτες και νοικοκυριά με παλιές και ενεργοβόρες συσκευές που επιθυμούν να αντικαταστήσουν με πιο αποδοτικά μοντέλα. Η διαδικασία αίτησης γίνεται μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας, με τις αιτήσεις να ανοίγουν σε συγκεκριμένες περιόδους κάθε έτος.

Επιλέξιμες συσκευές και οφέλη

Οι καταναλωτές μπορούν να λάβουν επιδοτήσεις για ποικιλία οικιακών συσκευών, όπως:

  • Ψυγεία
  • Κλιματιστικά
  • Πλυντήρια ρούχων
  • Ηλεκτρικούς φούρνους

Το πρόγραμμα ενδέχεται να επεκταθεί περαιτέρω και σε άλλες κατηγορίες. Τα οικονομικά οφέλη περιλαμβάνουν εκπτώσεις στην αγορά νέων συσκευών και μείωση του ενεργειακού κόστους μακροπρόθεσμα.

Προώθηση της ανακύκλωσης

Εκτός από την αντικατάσταση, το πρόγραμμα ενθαρρύνει και την ανακύκλωση των παλιών συσκευών για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση από τα απόβλητα. Οι συσκευές που αντικαθίστανται ανακυκλώνονται, διασφαλίζοντας ότι δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Χρηματοδότηση και βιωσιμότητα

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και/ή ευρωπαϊκά κονδύλια, εξασφαλίζοντας ότι οι παρεχόμενες επιδοτήσεις είναι βιώσιμες και αποτελεσματικές. Με τον τρόπο αυτό, η πρωτοβουλία όχι μόνο προάγει την περιβαλλοντική συνείδηση αλλά και προσφέρει μια σημαντική οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ