Οικονομία

Χατζηδάκης: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στο φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών»

«Δεν είναι φοροκαταιγίδα είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο κ. Χατζηδάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για αλλαγές, μικρές όμως, στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου. Μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου δεν απέκλεισε αλλαγές:

«Συζητήσαμε, συζητάμε και θα συνεχίζουμε να συζητάμε με τους ελεύθερους επαγγελματίες», είπε ο υπουργός για να συνεχίσει: «Και αύριο στη Βουλή έχουμε την ακρόαση των φορέων. Δεν είμαστε δογματικοί».

Ο κ. Χατζηδάκης απαρίθμησε τις αλλαγές που προηγήθηκαν στο προτεινόμενο νομοθετικό κείμενο: «Έγιναν αλλαγές, όπως μειώσαμε κατά 50% το τέλος επιτηδεύματος, έγιναν διευκρινίσεις για το τι σημαίνει μαχητό τεκμαρτό εισόδημα και προτάθηκαν και εξαιρέσεις».

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών αλλά με αστερίσκους: «Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια να βελτιωθεί το νομοσχέδιο αλλά όχι να αλλάξει η φιλοσοφία του», επισήμανε.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τις κινητοποιήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών είπε: «Σέβομαι την άποψη τους το δικαίωμα τους να απεργήσουν και να διαμαρτυρηθούν»

Ερωτηθείς για την καθιέρωση του τεκμαρτού εισοδήματος απάντησε ότι «με αυτό που κάνουμε επιδιώκουμε το κράτος να εισπράξει κάτι και τα έσοδα να κατευθύνονται σε άλλους πολίτες. Το τεκμαρτό μπαίνει στο ύψος του κατώτατου μισθού».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ανάλογη διαδικασία υπάρχει από την ΑΑΔΕ για τα τεκμήρια διαβίωσης, διευκρινίζοντας ότι το περασμένο έτος μόνο 46 άνθρωποι προσέφυγαν προκειμένου να εξαιρεθούν.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ