Οικονομία

Crypto: Τα πιο συχνά «κόλπα» των επιτήδειων

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επενδύσεων στην Αυστραλία (ASIC) ανακοίνωσε ότι τον τελευταίο χρόνο «κατέβασε» 615 ιστοσελίδες, οι οποίες βρίσκονταν πίσω από υποθέσεις phishing με crypto. Συνολικά, εντοπίστηκαν πάνω από 7.000 υποθέσεις με εξαπάτηση επενδυτών, οι οποίοι ήθελαν να αποκτήσουν έκθεση στην κρυπτογράφηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ASIC, το 2023 Αυστραλοί επενδυτές έχασαν 870 εκατ. δολάρια.

Οι απάτες κρυπτογράφησης μπορούν να πάρουν διάφορες μορφές. Σε αρκετές περιπτώσεις οι απατεώνες εμφανίζονται ως… ειδήμονες της αγοράς crypto, προκειμένου να λάβουν χρήματα τα οποία στη συνέχεια θα επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που ιστότοποι phishing ισχυρίζονται ότι έχουν εντάξει την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να δημιουργήσουν καλύτερες αποδόσεις για τους υποψήφιους επενδυτές.

«Οι καινοτόμες τεχνολογικές εξελίξεις μπορεί να βελτιώνουν τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε, ωστόσο παρέχουν επίσης νέες ευκαιρίες για να τις εκμεταλλευτούν οι απατεώνες» δήλωσε η Σάρα Κορτ, αναπληρώτρια πρόεδρος του οργανισμού στην Αυστραλία. «Κάθε μέρα αποκαλύπτονται κατά μέσο όρο 20 ιστοσελίδες επενδυτικών απατών. Η γρήγορη αφαίρεση των κακόβουλων ιστότοπων είναι ένα σημαντικό βήμα για να σταματήσουν οι επιτήδειοι να προκαλούν περαιτέρω ζημιά στους Αυστραλούς» συνέχισε. Και κατέληξε, υπογραμμίζοντας: «Καλούμε όλους τους καταναλωτές να παραμένουν σε εγρήγορση σε υπερσυνδέσμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που προωθούν διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα».

Μεταξύ των εταιρειών στις οποίες έβαλε λουκέτο η ASIC ήταν η Dexa Trade Markets, η οποία «ισχυριζόταν ψευδώς πως έχει λάβει διεθνή ρύθμιση για τη λειτουργία της, διαθέτει όγκο συναλλαγών αρκετών δισεκατομμυρίων και αριθμεί εκατομμύρια επενδυτές».

Πηγή: powergame.gr

Share
Ετικέτες: Crypto

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ