Με ανατιμήσεις στο ψωμί θα βρεθούν αντιμέτωποι οι καταναλωτές. Εκπρόσωποι του κλάδου υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να συνεχίσουν στα ίδια επίπεδα τιμολόγησης, καθώς εδώ και καιρό απορροφούν τις διαδοχικές αυξήσεις στην ενέργεια αλλά και τις ανοδικές τιμές των σιτηρών.
Έτοιμοι να προχωρήσουν σε ανατιμήσεις στο ψωμί δηλώνουν οι αρτοποιοί, λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής. Η μέση τιμή της φρατζόλας που σήμερα διαμορφώνεται στα 1,2 ευρώ μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 1,40, ενώ κάποιοι φούρνοι έχουν περάσει ήδη τις πρώτες αυξήσεις στα ράφια τους.
«Υπάρχει μία μικρή διαφορά όχι πολύ μεγάλη, ένα 10% – 12% παραπάνω», «Παίρνεις δηλαδή μισή φρατζόλα μπορεί να φτάσει και το 1,30 ας πούμε», ανέφεραν στο ΕΡΤNews καταλωτές.
Αιτία των ανατιμήσεων το ενεργειακό κόστος, αλλά και οι αυξήσεις στα άλευρα. Το μαλακό αλεύρι, που χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον οι αρτοποιοί για την παρασκευή ψωμιού σήμερα κοστίζει 48-49 λεπτά το κιλό, με τις αλευροβιομηχανίες να έχουν ανακοινώσει αυξήσεις 4-5 λεπτών, ανεβάζοντας το κόστος στα 52-54 λεπτά το κιλό.
Η αύξηση της τιμής του ψωμιού από τα 80 λεπτά το 2020 στα 1,2 ευρώ έχει πλήξει ήδη την κατανάλωση, η οποία έχει μειωθεί κατά περίπου 22.000 τόνους τα τελευταία χρόνια.
Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…
Προπτυχιακά Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…
Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…
Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…
Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ