Η αισθητά μεγάλη μείωση του ζωικού κεφαλαίου λόγω ζωονόσων, αλλά και η εγκατάλειψη κοπαδιών λόγω αδυναμίας κτηνοτρόφων να επιβιώσουν αξιοπρεπώς, ευθύνονται μεταξύ άλλων για τις υψηλές τιμές στη φέτα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο ertnews.
Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις αιγοπροβατοτρόφων με τους βιομηχάνους για τη νέα γαλακτοκομική περίοδο και την παραγωγή φέτας.
Το κόστος παραγωγής αυξάνεται συνεχώς, ειδικά μετά το άνυδρο καλοκαίρι που μείωσε τα βοσκοτόπια, και ανάγκασε τους κτηνοτρόφους να αγοράσουν περισσότερες ζωοτροφές, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.