Στις περσινές τιμές θα κυμανθεί και φέτος η τιμή της παραδοσιακής φρέσκιας λαγάνας, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος, ο οποίος εκτιμάει ότι η διάθεση του προϊόντος θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, με βάση το μέχρι στιγμής ενδιαφέρον των καταναλωτών.
H συντριπτική πλειοψηφία των φούρνων θα έχει διαθέσιμες προς πώληση λαγάνες από τις 5:00-6:00 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, ενώ οι… αργοπορημένοι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπ’ όψη τους ότι το προϊόν θα αρχίσει να εξαντλείται από τις 2:00 το μεσημέρι κι έπειτα. Μάλιστα, αν ο καιρός είναι καλός την Καθαρά Δευτέρα, υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι φούρνοι να ξεμείνουν από λαγάνες νωρίτερα. Αυτό διότι με καλές καιρικές συνθήκες οι καταναλωτές προγραμματίζουν ημερήσιες αποδράσεις κι έτσι φροντίζουν να ψωνίσουν νωρίτερα λαγάνες.
Στα αρτοποιεία, μαζί με τις παραδοσιακές λαγάνες, οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν και διαφόρων άλλων τύπων πιο… σύγχρονες λαγάνες, οι οποίες παρασκευάζονται με μανιτάρια, ελιές, ντομάτα, σοκολάτες κτλ. Οι συγκεκριμένες λαγάνες συνήθως αποτελούν το 10%-15% της συνολικής παραγωγής ενός φούρνου.