Οικονομία

Μητσοτάκης: Δημιουργείται επιτροπή με ειδικούς διεθνούς εμβέλειας για θέματα τεχνητής νοημοσύνης – Στόχος μισθός 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας

Τη δημιουργία ειδικής επιτροπής που θα συμβουλεύσει το πρωθυπουργικό γραφείο σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια συζήτησης με τον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο ανακοίνωσε την απόφαση του να δημιουργήσει ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από πρόσωπα παγκόσμιας εμβέλειας για τη μεγάλη πρόκληση του μέλλοντος που είναι η τεχνητή νοημοσύνη.

Ο ίδιος τόνισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη κρύβει μεγάλες ευκαιρίες και κινδύνους. Ως πρώτο τομέα αξιοποίησης της ΑΙ είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Όπως είπε χαρακτηριστικά με τη χρήση της μπορεί να γίνει επεξεργασία ενός τεράστιου όγκου δεδομένων που μπορεί να εντοπίσει κρυμμένη φοροδιαφυγή και να οδηγήσει στην πάταξη της.

Ο πρωθυπουργός επανάλεβε το στόχο της κυβέρνησης για μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας.

Ωστόσο στην πρόταση του κ. Παπαλεξόπουλου για τη χορήγηση κι άλλων φορολογικών και ασφαλιστικών κινήτρων που θα αφορούν τα μεσαία στελέχη των επιχειρήσεων με μισθούς 3.000 και 4.000 ευρώ προκειμένου να μη φεύγουν εκτός Ελλάδος, απάντησε αρνητικά. «Η δική μας κυβέρνηση μείωσε σημαντικά τις εργοδοτικές εισφορές και κατάργησε την εισφορά αλληλεγγύης.

Ωφελήθηκαν τα μεσαία στελέχη. Θα πρέπει και οι δυο πλευρές να βαλουμε πλάτη. Οι μισθοί πρέπει να αυξηθούν. Κι αυτό έρχεται όσο πέφτει η ανεργία και η αγορά εργασίας γινεται πιο δύσκολη για τον εργοδότη για να προσελκύσει εργαζομενο», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ