voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Ο καιρός αύριο: Βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες

    Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας: Τα τελευταία 7 χρόνια θα καταγραφούν ως τα θερμότερα – Σήμα κινδύνου για τον πλανήτη

    Η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη θα παραμείνει άνευ προηγουμένου την προσεχή 5ετία

    Καιρός: Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού!

    Πάλι αλλάζει ο καιρός!

  • Εκπαίδευση
    Βλάσης: «Παράθυρο» για αλλαγές στην εγκύκλιο Παράλληλης Στήριξης

    Βλάσης: «Παράθυρο» για αλλαγές στην εγκύκλιο Παράλληλης Στήριξης

    Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών Ββάθμιας Εκπαίδευσης για τη διδασκαλία μαθημάτων στα τμήματα Διεθνούς Απολυτηρίου

    Πανελλήνιες 2025: Μη αναμενόμενο το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας

    Πανελλήνιες 2025: Στην Έκθεση εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων – Δείτε τα θέματα

  • Θέσεις εργασίας
    ΑΣΕΠ 5Κ/2021 : Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από επιλαχόντες στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος

    ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2025: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για 4.200 προσλήψεις στο Δημόσιο

    ΔΥΠΑ: 143 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής τον Φεβρουάριο

    ΔΥΠΑ: Πάνω από 3.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλία

    Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τι απαντά ο πρόεδρος της Αρχής για τις προσφυγές

    ΑΣΕΠ 4Κ/2021: Πρόσκληση για υποβολή δικαιολογητικών ΠΕ (Διαδικασία Αναπληρώσεων)

    Αυξήσεις 13% στις αμοιβές των εργαζομένων γυναικών φέρνει κοινοτική οδηγία

    Ζήτηση δεξιοτήτων και διαδικασίες πρόσληψης και μισθοδοσίας του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα

  • Οικονομία

    Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε κάνουν πρεμιέρα, πόσο θα διαρκέσουν

    Μπόνους για συνεπείς φορολογούμενους: Ερχονται έκπτωση φόρου και ταχύτερες επιστροφές

    Σε ισχύ από 1η Ιουνίου η υποχρεωτική ασφάλιση για φωτιές και πλημμύρες

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    ΟΠΕΚΑ: Σήμερα καταβάλλονται τα επιδόματα – Οι δικαιούχοι και ποια είναι αυτά

  • Εργασιακά

    Κεραμέως: Η χώρα μας έχει πλέον χαμηλότερη ανεργία από τη Σουηδία, την Εσθονία, τη Φινλανδία και την Ισπανία

    aitiseis-monimoi-dhmosio

    Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν αυξήσεις και αναδρομικά – Παραδείγματα

    Ασφαλιστικό: Υπό καταρρακτώση βροχή βγήκαν στους δρόμους οι συνταξιούχοι (VIDEO)

    Αγωγές για να επανέλθουν 13η & 14η σύνταξη: Προσφυγές σε ΣτΕ και Ελεγκτικό Συνέδριο ετοιμάζει το ΕΝΔΙΣΥ

    Επίσχεση Εργασίας: Ενημέρωση και οδηγίες από τη ΓΣΕΕ και το ΚΕΠΕΑ

    Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και η ΠΟΣΕΠΕ μελετούν ζητήματα παραβατικότητας στην αγορά εργασίας

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις

    e-ΕΦΚΑ: Πότε λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις

    Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα κοινωνικού τουρισμού

    Κοινωνικός τουρισμός 2025: Δείτε τα αποτελέσματα – Σήμερα οι ενστάσεις

    Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

    Κοινωνικός τουρισμός: Πότε να κάνετε την αίτηση με βάση τον ΑΦΜ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    «Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ 2025»: Η αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα έχει ξεκινήσει

  • Πολιτική

    Κεραμέως: Η χώρα μας έχει πλέον χαμηλότερη ανεργία από τη Σουηδία, την Εσθονία, τη Φινλανδία και την Ισπανία

    Άρειος Πάγος: Αποκλειστική αρμοδιότητα των Ευρωπαίων Εισαγγελέων η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Νέο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού στο Γυμνάσιο, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας

    Θεμιστοκλέους: Σε 100 νοσοκομεία το ηλεκτρονικό βραχιολάκι μέχρι το τέλος του έτους

    Θεμιστοκλέους: Σε 100 νοσοκομεία το ηλεκτρονικό βραχιολάκι μέχρι το τέλος του έτους

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Οικονομία

Σπίτι μου 2: Ποιες περιοχές συγκεντρώνουν τα πιο ελκυστικά ακίνητα

από Νίκος Μοναστηριώτης
02/04/2025
σε Οικονομία
110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αγοραστικές ευκαιρίες στο πλαίσιο του προγράμματος “Σπίτι μου 2” δίνει μέσα από τη βάση δεδομένων της η Resolut Cepal Greece ώστε να καταστεί δυνατή μια σύζευξη με τους ενδιαφερόμενους που αναζητούν σπίτια τα οποία να ακουμπούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στα  διαθέσιμα ακίνητα που έχει η Cepal και που ταιριάζουν στο πρόγραμμα Σπίτι μου 2 σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία των διαθέσιμων κατοικιών που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την τελική επιλογή ακινήτου, καθώς τα παλαιότερα ακίνητα απαιτούν, σχεδόν πάντα, εκτεταμένες ανακαινίσεις με σημαντικό επιπρόσθετο κόστος. Για τον λόγο αυτό, στην  ανάλυση δίνεται έμφαση σε περιοχές όπου το οικιστικό απόθεμα είναι σχετικά νεότερο, με βάση το μέσο έτος κατασκευής των διαθέσιμων ακινήτων. Η προσέγγιση αυτή επιτρέπει τον εντοπισμό ευκαιριών αγοράς κατοικιών που είναι πιο σύγχρονες, λειτουργικές και, πιθανώς, σε καλύτερη κατάσταση συντήρησης αναφέρεται στην έκθεση.

Στην Αθήνα ενδεικτικά οι τιμές κινούνται από τα 1.580 ευρώ το τετραγωνικό στην πλατεία Βικτωρίας, ως τα 2580 ευρώ το τετραγωνικό στο Παγκράτι. Τα ακίνητα είναι τα παλαιότερα του 196 και τα νεότερα του 1980.

Πολύ χαμηλότερες είναι οι τιμές σε περιοχές όπως Καματερό, Πετρούπολη, Άγιοι Ανάργυροι, Ίλιον, Περιστέρι και αρκετά υψηλότερες σε περιοχές όπως τα Μελίσσια, η Πεύκη κλπ όπου και τα ακίνητα είναι πολύ νεότερης ηλικίας, κατασκευής της δεκαετίας του 1990.

ΣχετικαΑρθρα

Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Τον Μάρτιο μπαίνουν στα σπίτια τους οι πρώτοι δικαιούχοι

Μιχαηλίδου: Στο τρίμηνο απορροφήθηκε το 40% του προγράμματος «Σπίτι μου ΙΙ»

23/05/2025
Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Τον Μάρτιο μπαίνουν στα σπίτια τους οι πρώτοι δικαιούχοι

Σπίτι μου 2: Ποιες περιοχές συγκεντρώνουν τα πιο ελκυστικά ακίνητα

04/04/2025

Όπως αναφέρει η έρευνα, τα αποτελέσματα βασίζονται στα διαθέσιμα ακίνητα της βάσης δεδομένων μας, κατά το δεκαήμερο 28/02/2025-18/03/2025, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος “Σπίτι μου 2”, αντανακλώντας τις τρέχουσες τάσεις στην αγορά. Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν βάσει αγγελιών που αντιστοιχούν σε κατοικίες επιφάνειας 30 έως 150 τ.μ., με έτος κατασκευής από το 1960 έως το 2007, για διαμερίσματα και μεζονέτες, και σε περιοχές με τουλάχιστον 100 καταγεγραμμένα διαθέσιμα ακίνητα.

Η έρευνα χωρίζεται σε πέντε μέρη, καλύπτοντας διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Το πρώτο μέρος επικεντρώνεται σε ενδεικτικές συνοικίες του Δήμου Αθηναίων, ενώ το δεύτερο αναλύει δημοτικές ενότητες στην Περιφέρεια Αττικής με το νεότερο οικιστικό απόθεμα. Το τρίτο μέρος εξετάζει ενδεικτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, το τέταρτο εστιάζει σε δήμους εντός της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης με το νεότερο οικιστικό απόθεμα, και τέλος, το πέμπτο μέρος αφορά ενδεικτικούς δήμους στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η ανάλυση βασίζεται στα διαθέσιμα ακίνητα που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος “Σπίτι μου 2”, παρέχοντας μια συνολική εικόνα των τιμών, των χαρακτηριστικών των κατοικιών και των τάσεων στην αγορά ακινήτων σε διαφορετικές περιοχές.

Για κάθε περιοχή, παρουσιάζονται τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Μέση τιμή ανά τ.μ. (€): Αποτελεί  τον μέσο όρο των τιμών των διαθέσιμων ακινήτων, δίνοντας μια ενδεικτική εικόνα του κόστους αγοράς στην εκάστοτε περιοχή.
  • Μέσο έτος κατασκευής: Δείχνει τη χρονική περίοδο κατασκευής των ακινήτων που είναι διαθέσιμα προς πώληση, παρέχοντας μια εικόνα της ηλικίας του οικιστικού αποθέματος.
  • Μέση επιφάνεια (τ.μ.): Αντικατοπτρίζει το μέγεθος των κατοικιών που είναι διαθέσιμες στην αγορά, προσδιορίζοντας τον μέσο αριθμό τετραγωνικών μέτρων ανά ακίνητο.
  • Μέσος όροφος: Καταγράφει το μέσο όροφο στον οποίο βρίσκονται τα ακίνητα, δίνοντας μια ένδειξη για την κατανομή των διαθέσιμων κατοικιών εντός πολυκατοικιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Resolute Cepal Greece διαθέτει ακίνητα σε πολλές από τις περιοχές που αναλύονται στην παρούσα έρευνα, με το μέσο έτος κατασκευής να είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ίσο ή νεότερο από τον αντίστοιχο μέσο όρο των διαθέσιμων αγγελιών της αγοράς. Εξερευνήστε τα διαθέσιμα ακίνητά μας και ανακαλύψτε κατοικίες που συνδυάζουν σύγχρονα χαρακτηριστικά, λειτουργικότητα και ανταγωνιστικές τιμές.

Μέρος 1 – Δήμος Αθηναίων

Πίνακας 1.1 – Συνοικίες Δήμου Αθηνών

Συνοικία Μέση τιμή ανά τ.μ. (€) Μέσο έτος κατασκευής Μέση επιφάνεια Μέσος όροφος
Αμπελόκηποι 2280 1972 75 2
Κυψέλη 1840 1969 84 2
Πλατεία Βικτωρίας 1580 1969 79 3
Παγκράτι 2580 1970 66 1
Σεπόλια 1780 1980 73 2
Πολύγωνο 1900 1977 76 2
Γκύζη 2100 1974 67 2
Πατήσια 1620 1973 71 2
Άνω Πετράλωνα 2560 1976 65 2
Νέος Κόσμος 2480 1976 64 2

 

Στον Δήμο Αθηναίων, παρουσιάζουμε ενδεικτικά κάποιες συνοικίες. Τα περισσότερα διαθέσιμα ακίνητα προέρχονται από τη δεκαετία του 1970 με τη μέση επιφάνεια των κατοικιών να κυμαίνεται κυρίως μεταξύ 65 και 75 τ.μ.. Εξαίρεση αποτελεί η Κυψέλη με 84 τ.μ., γεγονός που πιθανώς οφείλεται στη διαθεσιμότητα παλαιότερων, πιο ευρύχωρων διαμερισμάτων. Ο μέσος όροφος παραμένει σταθερά κοντά στον 2ο όροφο.

Μέρος  2 – Περιφέρεια Αττικής (πλην δήμου Αθηναίων)

Ανατολική Αττική

Πίνακας 2.1 – Δημοτικές Ενότητες Ανατολικής Αττικής

Δημοτική ενότητα Μέση τιμή ανά τ.μ. (€) Μέσο έτος κατασκευής Μέση επιφάνεια Μέσος όροφος
Κορωπί 2060 1998 96 2
Γέρακας 2410 1997 86 1
Αχαρναί 1680 1995 94 2
Μαρκόπουλο 2480 1994 78 2
Παλλήνη 2260 1995 84 1

 

Στην Ανατολική Αττική οι δημοτικές ενότητες με το νεότερο οικιστικό απόθεμα διαθέτουν μέσο έτος κατασκευής από το 1994 έως το 1998, με τα πιο πρόσφατα ακίνητα να εντοπίζονται στο Κορωπί. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 1.680€ και 2.480€ ανά τ.μ., ενώ η μέση επιφάνεια των κατοικιών κυμαίνεται από 78 έως 96 τ.μ.. Οι περισσότερες βρίσκονται στον 1ο ή 2ο όροφο. Οι περιοχές αυτές χαρακτηρίζονται από νεότερα και μεγαλύτερα ακίνητα, σε αντίθεση με τα πυκνοδομημένα κέντρα, καθιστώντας τες ελκυστικές για οικογένειες και όσους αναζητούν περισσότερους χώρους διαβίωσης.

Βόρειος Τομέας Αθηνών

Πίνακας 2.2 – Δημοτικές Ενότητες Βόρειου Τομέα Αθηνών

Δημοτική ενότητα Μέση τιμή ανά τ.μ. (€) Μέσο έτος κατασκευής Μέση επιφάνεια Μέσος όροφος
Μελίσσια 2600 1991 78 1
Μεταμόρφωση 2165 1989 82 2
Νέα Ερυθραία 2550 1985 80 1
Νέο Ηράκλειο 2180 1982 78 1
Πεύκη 2550 1982 83 2

 

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, οι δημοτικές ενότητες με το νεότερο οικιστικό απόθεμα διαθέτουν κατοικίες με μέσο έτος κατασκευής από το 1982 έως το 1991, με τα πιο πρόσφατα ακίνητα να εντοπίζονται στα Μελίσσια. Οι τιμές ανά τ.μ. κυμαίνονται μεταξύ 2.165€ και 2.600€, ενώ η μέση επιφάνεια των κατοικιών κυμαίνεται από 78 έως 83 τ.μ.. Οι περισσότερες κατοικίες βρίσκονται στον 1ο ή 2ο όροφο.

Δυτικός Τομέας Αθηνών

Πίνακας 2.3 – Δημοτικές Ενότητες Δυτικού Τομέα Αθηνών

Δημοτική ενότητα Μέση τιμή ανά τ.μ. (€) Μέσο έτος κατασκευής Μέση επιφάνεια Μέσος όροφος
Καματερό 1890 1991 93 2
Πετρούπολη 1890 1986 86 1
Άγιοι Ανάργυροι 1750 1983 81 1
Ίλιον 1770 1982 84 1
Περιστέρι 1760 1980 83 1

 

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, οι δημοτικές ενότητες με το νεότερο οικιστικό απόθεμα διαθέτουν κατοικίες με μέσο έτος κατασκευής κυρίως τη δεκαετία του 1980, με τα πιο πρόσφατα ακίνητα να εντοπίζονται στο Καματερό το 1991. Οι τιμές ανά τ.μ. κυμαίνονται μεταξύ 1.750€ και 1.890€, ενώ η μέση επιφάνεια των κατοικιών κυμαίνεται από 81 έως 93 τ.μ.. και κυρίως στον 1ο όροφο. Οι περιοχές αυτές προσφέρουν μεγαλύτερα και νεότερα ακίνητα σε σχέση με το κέντρο της Αθήνας, αποτελώντας ελκυστικές επιλογές για όσους αναζητούν πιο προσιτές τιμές.

Κεντρικός Τομέας Αθηνών (πλην Δήμου Αθηναίων)

Πίνακας 2.4 – Δημοτικές Ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών (πλην Δήμου Αθηναίων)

Δημοτική ενότητα Μέση τιμή ανά τ.μ. (€) Μέσο έτος κατασκευής Μέση επιφάνεια Μέσος όροφος
Γαλάτσι 1990 1981 78 2
Ηλιούπολη 2280 1980 80 1
Δάφνη 2250 1979 73 2
Νέα Φιλαδέλφεια 1750 1978 81 1
Καισαριανή 2460 1977 68 2

 

Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, οι δημοτικές ενότητες με το νεότερο οικιστικό απόθεμα διαθέτουν κατοικίες με μέσο έτος κατασκευής από το 1977 έως το 1981, με τα πιο πρόσφατα ακίνητα να εντοπίζονται στο Γαλάτσι. Οι τιμές ανά τ.μ. κυμαίνονται από 1.750€ έως 2.460€, ενώ η μέση επιφάνεια των κατοικιών κυμαίνεται από 68 έως 81 τ.μ.. Οι περισσότερες κατοικίες βρίσκονται στον 1ο ή 2ο όροφο. Παρόλο που το οικιστικό απόθεμα είναι σχετικά παλαιότερο σε σχέση με άλλες περιοχές της Αττικής, οι ενότητες αυτές εξακολουθούν να αποτελούν δημοφιλείς επιλογές λόγω της εγγύτητάς τους στο κέντρο και της σχετικά προσιτής αγοράς ακινήτων.

Νότιος Τομέας Αθηνών

Πίνακας 2.5 – Δημοτικές Ενότητες Νότιου Τομέα Αθηνών

Δημοτική ενότητα Μέση τιμή ανά τ.μ. (€) Μέσο έτος κατασκευής Μέση επιφάνεια Μέσος όροφος
Γλυφάδα 2750 1983 74 1
Άγιος Δημήτριος 2270 1982 80 1
Αργυρούπολη 2490 1979 78 1
Μοσχάτο 2270 1979 79 2
Άλιμος 2780 1978 73 2

 

Στον Νότιο Τομέα Αθηνών, οι δημοτικές ενότητες με το νεότερο οικιστικό απόθεμα διαθέτουν κατοικίες με μέσο έτος κατασκευής από το 1978 έως το 1983, με τις πιο πρόσφατες να εντοπίζονται στη Γλυφάδα. Οι τιμές ανά τ.μ. κυμαίνονται από 2.270€ (έως 2.780€, ενώ η μέση επιφάνεια των κατοικιών κυμαίνεται από 73 έως 80 τ.μ.. Οι περισσότερες κατοικίες βρίσκονται στον 1ο ή 2ο όροφο. Οι περιοχές αυτές συνδυάζουν τη γειτνίαση με τη θάλασσα, τις αναβαθμισμένες υποδομές και τη σχετικά πρόσφατη οικιστική ανάπτυξη, καθιστώντας τες ελκυστικές για αγοραστές που αναζητούν σύγχρονα ακίνητα σε προνομιακές τοποθεσίες.

Πειραιάς

Πίνακας 2.6 – Δημοτικές ενότητες Πειραιά

Δημοτική ενότητα Μέση τιμή ανά τ.μ. (€) Μέσο έτος κατασκευής Μέση επιφάνεια Μέσος όροφος
Πέραμα 1580 1987 85 2
Δραπετσώνα 2030 1986 79 2
Νίκαια 1820 1983 82 2
Κερατσίνι 1750 1982 83 2
Άγιος Ιωάννης Ρέντης 1710 1982 77 2

 

Στον Πειραιά, οι δημοτικές ενότητες με το νεότερο οικιστικό απόθεμα διαθέτουν κατοικίες με μέσο έτος κατασκευής από το 1982 έως το 1987, με τα πιο πρόσφατα ακίνητα να εντοπίζονται στο Πέραμα. Οι τιμές ανά τ.μ. κυμαίνονται από 1.580€ έως 2.030€, ενώ η μέση επιφάνεια των κατοικιών κυμαίνεται από 77 έως 85 τ.μ.. Οι περισσότερες κατοικίες βρίσκονται στον 2ο όροφο.

Στη Δυτική Αττική, η μόνη δημοτική ενότητα με περισσότερα από 100 διαθέσιμα ακίνητα ήταν τα Άνω Λιόσια (1.540€/τ.μ., μέσο έτος κατασκευής 1996, μέση επιφάνεια 92 τ.μ., 1ος όροφος), γι’ αυτό και δεν συμπεριλαμβάνεται στην παρουσίαση των περιοχών με το νεότερο οικιστικό απόθεμα.

Μέρος 3 – Δήμος Θεσσαλονίκης

Πίνακας 3.1 – Συνοικίες Δήμου Θεσσαλονίκης

Συνοικία Μέση τιμή ανά τ.μ. (€) Μέσο έτος κατασκευής Μέση επιφάνεια Μέσος όροφος
Ιστορικό Κέντρο 2580 1968 59 3
Ανάληψη 2240 1971 63 2
Αγία Τριάδα 2270 1970 60 2
Ιπποκράτειο 2170 1971 63 2
Διοικητήριο 2110 1971 59 3
Παλαιά  Παραλία 2330 1972 68 3
Κάτω Τούμπα 2165 1976 66 2
Χαριλάου 1935 1976 76 2
Ντεπώ 2250 1974 70 2
Μαλακοπή 2050 1980 76 2

 

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου οικιστικού αποθέματος προέρχεται από τη δεκαετία του 1970. Ωστόσο, υπάρχει διαφοροποίηση στη μέση επιφάνεια των κατοικιών, η οποία κυμαίνεται κυρίως μεταξύ 59 και 76 τ.μ. Οι τιμές ανά τ.μ. παρουσιάζουν διακυμάνσεις, με τις υψηλότερες στο Ιστορικό Κέντρο (2.580€/τ.μ.) και την Παλαιά Παραλία (2.330€/τ.μ.), ενώ πιο προσιτές επιλογές εντοπίζονται στη Χαριλάου (1.935€/τ.μ.). Ο μέσος όροφος κυμαίνεται κυρίως μεταξύ του 2ου και 3ου.

Μέρος 4 – Δήμοι εντός Περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης (πλην δήμου Θεσσαλονίκης)

Πίνακας 4.1 – Δήμοι Περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης

Δήμος Μέση τιμή ανά τ.μ. (€) Μέσο έτος κατασκευής Μέση επιφάνεια Μέσος όροφος
Ωραιόκαστρο 1420 2001 109 1
Θέρμη 1410 2001 107 1
Δέλτα 1130 1997 84 2
Κορδελιό – Εύοσμος 1440 1995 84 2
Πυλαία – Χορτιάτης 1780 1994 93 1

 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, οι δήμοι με το νεότερο οικιστικό απόθεμα διαθέτουν κατοικίες με μέσο έτος κατασκευής από το 1994 έως το 2001, με τα πιο πρόσφατα ακίνητα να εντοπίζονται στο Ωραιόκαστρο και τη Θέρμη. Οι τιμές ανά τ.μ. κυμαίνονται από 1.130€ έως 1.780€, ενώ η μέση επιφάνεια των κατοικιών κυμαίνεται από 84 έως 109 τ.μ., με τα μεγαλύτερα ακίνητα να βρίσκονται στο Ωραιόκαστρο. Οι περισσότερες κατοικίες βρίσκονται στον 1ο ή 2ο όροφο. Οι περιοχές αυτές προσφέρουν πιο σύγχρονα και ευρύχωρα ακίνητα σε σχέση με το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθιστώντας τες ελκυστικές για οικογένειες που αναζητούν μεγαλύτερους χώρους διαβίωσης και νεότερες κατασκευές.

Μέρος 5 – Δήμοι στην υπόλοιπη Ελλάδα

Πίνακας 5.1 – Δήμοι στην υπόλοιπη Ελλάδα

Δήμος Περιφερειακή ενότητα Μέση τιμή ανά τ.μ. (€) Μέσο έτος κατασκευής Μέση επιφάνεια Μέσος όροφος
Πάτρα Αχαΐα 1420 1985 78 2
Βόλος Μαγνησία 1360 1985 85 2
Καβάλα Καβάλα 1460 1984 87 2
Ιωάννινα Ιωάννινα 1610 1987 78 2
Ηράκλειο Ηράκλειο 1810 1982 82 1
Λάρισα Λάρισα 1220 1984 84 2
Κατερίνη Πιερία 1080 1987 97 2
Ξάνθη Ξάνθη 1100 1992 86 2
Σέρρες Σέρρες 1080 1987 87 2
Καλαμάτα Μεσσηνία 1830 1987 79 2

 

Οι ενδεικτικοί δήμοι στην υπόλοιπη Ελλάδα διαθέτουν κατοικίες με μέσο έτος κατασκευής από το 1982 έως το 1992, με τα νεότερα ακίνητα να εντοπίζονται στην Ξάνθη (1992). Οι τιμές ανά τ.μ. κυμαίνονται από 1.080€ (Κατερίνη, Σέρρες) έως 1.830€ (Καλαμάτα), ενώ η μέση επιφάνεια των κατοικιών κυμαίνεται μεταξύ 78 και 97 τ.μ., με τα μεγαλύτερα ακίνητα να βρίσκονται στην Κατερίνη. Οι περισσότερες κατοικίες είναι στον 2ο όροφο. Οι πόλεις αυτές συγκεντρώνουν σχετικά νεότερο και πιο ευρύχωρο οικιστικό απόθεμα σε προσιτές τιμές, αποτελώντας εναλλακτικές επιλογές για όσους αναζητούν στέγαση εκτός των δύο μεγάλων αστικών κέντρων.

Πηγή: newmoney.gr

Ετικέτες: πρόγραμμα Σπίτι μου 2


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε κάνουν πρεμιέρα, πόσο θα διαρκέσουν

    30 Μάι 2025

  • Μπόνους για συνεπείς φορολογούμενους: Ερχονται έκπτωση φόρου και ταχύτερες επιστροφές

    30 Μάι 2025

  • Σε ισχύ από 1η Ιουνίου η υποχρεωτική ασφάλιση για φωτιές και πλημμύρες

    30 Μάι 2025

  • Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθούν – Αναλυτικά η λίστα

    29 Μάι 2025

  • Ενοίκια: Όσα αλλάζουν από την 1η Ιανουαρίου 2026, πώς θα γίνεται η πληρωμή τους

    29 Μάι 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Συνέντευξη Γ. Τσιάκκα και Χρ. Παυλίδου στο voucherergasia.gr, μετά την μεγαλειώδη εκδήλωση στην Κρήτη για τον Άγιο Παΐσιο (video)

    Συνέντευξη Γ. Τσιάκκα και Χρ. Παυλίδου στο voucherergasia.gr, μετά την μεγαλειώδη εκδήλωση στην Κρήτη για τον Άγιο Παΐσιο (video)

    16 shares
    Share 6 Tweet 4
  • Επίδομα θέρμανσης: Έφθασε η ώρα για την πληρωμή της 2ης δόσης

    16 shares
    Share 6 Tweet 4
  • «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασσα στον Ουρανό»: Στην Κρήτη οι πρωταγωνιστές της σειράς για ειδική εκδήλωση – Ποιοι θα δώσουν το παρών (VIDEO)

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Εκδήλωση με θέμα τα 40 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης (video)

    12 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Επίδομα άδειας 2025: Πότε θα καταβληθεί – Ποιοι θα πάρουν αυξημένο φέτος

    10 shares
    Share 4 Tweet 3

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικα
  • Αποψη
  • Αυτοδιοικηση
  • Οικονομια
  • Εκπαιδευση
  • Επικαιροτητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακα
  • ΕΣΠΑ
  • Θεσεις εργασιας
  • Παρουσιαση
  • Πνευματικα
  • Πολιτικη
  • Συνεντευξεις
  • Τεχνολογια
  • Τουρισμος

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.