Οικονομία

Στο 1,4 λεπτό ανά κιλοβατώρα η επιδότηση τον Σεπτέμβριο – Τι αναμένεται

Στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο Mega, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκού χαρακτήρα παρέμβαση για την αναχαίτιση των συνεπειών της καταστροφής των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας πάνω στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην ανατολική Ευρώπη, μαζί και την Ελλάδα», ενώ παραδέχθηκε πως μία τέτοια παρέμβαση είναι «δύσκολη».

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος πρόσθεσε πως «η Ουκρανία ρουφά όλο το ρεύμα της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας» και σημείωσε πως το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ προβλέπει πως «αν μία περιφερειακή κρίση κρατήσει πάνω από 3 μήνες μπορεί να υπάρξει παρέμβαση από ευρωπαϊκής πλευράς».

Για τις τιμές του ρεύματος στη λιανική αγορά, ο υπουργός είπε ότι αυτές είναι λίγο πιο κάτω από τον Αύγουστο και πως η επιδότηση θα ανέλθει στο 1,4 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως το φθινόπωρο πέφτει η ζήτηση και έτσι αναμένεται αποκλιμάκωση της τιμής χονδρικής τον Σεπτέμβριο για τις επιχειρήσεις.

Διαφοροποίησε την τρέχουσα αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος από εκείνη που συντελέστηκε το 2022-2023 λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου που έφερε η ρωσική εισβολή. Όπως σημείωσε: «Κατά το τρέχον διάστημα, υπάρχει μία κρίση δυσλειτουργίας τοπικά του ευρωπαϊκού συστήματος και δεν πρόκειται για μία δυσκολία σαν εκείνη που είχαμε στην κρίση του φυσικού αερίου. Τότε πλήρωσε η οικονομία 8-9 δισ. ευρώ».

Στη συνέχεια τόνισε πως «είμαστε (σ.σ.: ως χώρα) οι ακριανοί του συστήματος, δεν έχουμε διασυνδέσεις» και επισήμανε πως «η ανατολική με τη δυτική Ευρώπη δεν είναι επαρκώς διασυνδεδεμένη».

Ο υπουργός έφερε ως ακόμα πιο ακραίο παράδειγμα την Κύπρο, η οποία έχει διπλάσιες τιμές σε σχέση με την Ελλάδα, γιατί δεν είναι συνδεδεμένη.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ