Κατηγορίες: Πνευματικά

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς

Εκοιμήθη σήμερα στις 7.30 το πρωί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς μετά την μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό.

Ο μητροπολίτης Κοσμάς εισήχθη στο νοσοκομείο Αγρινίου την 1 Δεκεμβρίου όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του.

Ύστερα από 25 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του “Ευαγγελισμού” αποσωληνώθηκε και η κατάσταση του ήταν σταθερή, αλλά παρέμενε κρίσιμη. Ο μητροπολίτης ήταν ανεμβολίαστος. Ανεμβολίαστη ήταν και η αδερφή του που έφυγε και εκείνη από κορωνοϊό, πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με το nafpaktianews, ο μητροπολίτης Κοσμάς εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου στην 1η Δεκεμβρίου όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του.

Ο μητροπολίτης παρουσίασε τα πρώτα ήπια συμπτώματα στις 21 Νοεμβρίου και παρέμενε στην οικία του, δίχως να έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19. Τελικά, πείστηκε από από το περιβάλλον του να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου το μεσημέρι της Τετάρτης (1/12), προκειμένου να του παρασχεθεί βοήθεια, δεδομένου ότι είχε επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας του. Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε, με το ekklisiaonline να αναφέρει επικαλούμενο ιατρικές πηγές πως ο Κοσμάς κρατιόταν στη ζωή με ιατρικά μηχανήματα και, δυστυχώς, είχε προσβληθεί από μικρόβιο εντός του νοσοκομείου.

Πριν από μερικές ημέρες, όμως, όπως έγινε γνωστό από το ekklisiaonline, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, βρισκόταν σε βαθύ κώμα, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη και πως είχαν προκληθεί βαριές εγκεφαλικές βλάβες.

Share
Ετικέτες: κορωνοϊός

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ