Πνευματικά

Μονή Αγκαράθου: Συγκίνηση και ευχές στην ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγκαράθου, αρχιμανδρίτη Διονυσίου Χαριτάκη.

Το κλίμα στη Μονή ήταν πανηγυρικό και βαθιά συγκινητικό, ενώ πλήθος πιστών είχε συρρεύσει από νωρίς. Τον κόσμο υποδεχόταν ο ίδιος ο νέος ηγούμενος, αλλά και πατέρας του, ο αγαπητός π. Ζαχαρίας, ενώ η μητέρα του και η αδελφή του δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

Πολύς ήταν ο κόσμος που έφτασε στη Μονή της Αγκαράθου και από την περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού όπου πέρασε την παιδική του ηλικία ο νέος ηγούμενος και εξακολουθεί να διαμένει μόνιμα η οικογένειά του.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον νέο ηγούμενο της Ιεράς Μονής. Όπως είπε απευθυνόμενος στον π. Διονύσιο η ενθρόνισή του γίνεται στην πιο δύσκολη αλλά και στην πλέον κατάλληλη ώρα για την μελλοντική πορεία της Αγκαράθου και τόνισε χαρακτηριστικά: “αρχίζεις ένα δύσκολο ταξίδι, θα βρείς όμως το λιμάνι στη βασιλεία τυ Θεού”. Ακόμη, ο κ.κ. Ευγένιος κάλεσε τον νέο ηγούμενο να πορεύεται με προσευχή και ταπεινότητα και να μην νιώθει ότι είναι ο πρώτος αλλά ο έσχατος.

Είπε ακόμη ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης πως τρέφει μεγάλη αγάπη για την Ιερά Μονή της Αγκαράθου καθώς έχει μεγάλη ιστορία και από τους κόλπους της προήλθαν κορυφαίες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, ευχόμενος γρήγορα να βρει την παλιά της δόξα.

Αναφερόμενος σε κάποιες νέες νοοτροπίες που αρχίζουν να εισάγονται στις μοναστικές κοινότητες και οι οποίες τον θλίβουν – όπως τόνισε – ο κ.κ. Ευγένιος επισήμανε ότι τα μοναστήρια της Κρήτης δεν χαρακτηρίζονταν ποτέ από ελιτισμό αλλά διακρίνονταν για την αγάπη, τη φιλοξενία τους και τις ανοιχτές πόρτες τους απέναντι σε κάθε άνθρωπο, χαρακτηρίζοντας τα εργαστήρια αγιότητας. Ευχόμενος στον νέο ηγούμενο είπε τα εξής: “αγία απλότητα, αγία ταπείνωση και αγία υπομονή,αυτές τις αρετές να έχεις”.

ΠΗΓΗ: CRETALIVE

Share
Ετικέτες: Μονή Αγκαράθου

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ