«Υπάρχει απόλυτος σεβασμός και στο πρόσωπο του κ. Ιερώνυμου και λόγω του αξιώματός του, αλλά και λόγω και της δικής του παρουσίας. Η εκκλησία διαχρονικά, ειδικά τα τελευταία χρόνια των πολλών εισαγόμενων κρίσεων, διαδραμάτισε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη βοήθεια ειδικά σε πιο αδύναμους συμπολίτες μας, στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και συνεχίζει να το κάνει και γι’ αυτό και υπάρχει διαχρονικός και απόλυτος σεβασμός. Από κει και πέρα, νομίζω ότι αυτό το οποίο απάντησα, είναι κάτι το οποίο ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει στη δημοκρατία μας, στη χώρα μας. Οι κυβερνήσεις έχουν την πρωτοβουλία, μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, και πρέπει να εφαρμόζουν και εφαρμόζουν το πρόγραμμά τους, κάτι που κάνουμε κι εμείς» τόνισε σε συνέντευξή του στη εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ1 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θ’ ακούσουμε και θα συνεχίσουμε ν’ ακούμε τις απόψεις της εκκλησίας, της κοινωνίας, αλλά στο τέλος της ημέρας έχουμε υποχρέωση να είμαστε συνεπείς στους πολίτες και σ’ αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά», πρόσθεσε.
Επισήμανε ότι η χώρα μας έχει πληρώσει πολλά από το διχασμό και σημείωσε «δεν θέλουμε να διχάσουμε. Αλίμονο, αν ένα θέμα το οποίο θεωρώ ότι προστατεύει τα δικαιώματα κάποιων συμπολιτών μας και δεν επηρεάζει κανέναν άλλον και μάλιστα ρυθμίζει μία κατάσταση που, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υφίσταται, αλλά δεν είναι ρυθμισμένη και δημιουργεί κάποιες αδικίες μεταξύ των πολιτών ―παιδιά δύο κατηγοριών―, αλίμονο αν ένα τέτοιο θέμα δίχαζε την κοινωνία».
«Αυτό το οποίο πάμε να κάνουμε, είναι να ρυθμίσουμε μία κατάσταση που υπάρχει και να αξιολογούνται οι δύο άνθρωποι αυτοί, όπως αξιολογείται κι ένα ετερόφυλο ζευγάρι, άρα είναι κατάλληλοι για την υιοθεσία. Είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι, ως προς τον πολιτικό γάμο, έχει εξελιχθεί, δεν μιλάμε για θρησκευτικό γάμο. Μιλάμε για έναν γάμο σε δημαρχείο, μιλάμε για μια ισότητα ουσιαστικά, ίσα δικαιώματα στο σύνολο των πολιτών», ανέφερε.
Επανέλαβε ότι οι υπουργοί συμμετέχοντας στο υπουργικό συμβούλιο έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση και πρόσθεσε «από εκεί και πέρα, νομίζω, οι όποιες περαιτέρω αποφάσεις είναι θέμα κατ’ αρχάς των ιδίων, ποιες θα είναι οι αποφάσεις τους. Να μην προδικάσουμε, δηλαδή, τι θα ψηφίσει ο κάθε υπουργός. Η αλήθεια είναι ότι πέραν των ενστάσεων που έχει εκφράσει από την αρχή ο κ. Βορίδης, δεν υπάρχει διατυπωμένη κάποια άλλη ένσταση. Αλλά ας δούμε τι θα συμβεί, ας δούμε το υπουργικό συμβούλιο και μετά. Προφανώς αυτές είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού τις οποίες ούτε θα μπορούσα να προαναγγείλω, ούτε τις γνωρίζω, ούτε να τις προδικάσω».
Για την συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος ο κ. Μαρινάκης είπε: «Έχοντας δει κι αυτή τη διαδικασία, που ειρωνικά κάποιοι χαρακτήρισαν «φροντιστήρια» ή «μασάζ», αλλά στην πραγματικότητα είναι μια κανονικότητα για τη Νέα Δημοκρατία, η ενημέρωση, δηλαδή, και ο διάλογος με τους βουλευτές – αλλά και με την κοινωνία- έβγαλε τη Νέα Δημοκρατία πολύ πιο δυνατή. Και ακούστηκαν επιχειρήματα υπέρ του νομοσχεδίου ως απάντηση σε λογικούς προβληματισμούς των πολιτών, πολλά από τα οποία πριν από κάποιο καιρό, πολλές φορές και κάποιους από εμάς είχαν απασχολήσει, γιατί δεν τα γνωρίζουμε όλοι όλα. Δεν είμαστε αυτό που λέμε «παντογνώστες». Κάποιοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους «παντογνώστες» και δεν νομίζω ότι πέτυχαν κάτι. ‘Αρα, νομίζω ότι όλο αυτό και σε επίπεδο επιχειρημάτων και σε επίπεδο ενότητας έβγαλε κερδισμένη τη Νέα Δημοκρατία και θα βγάλει κερδισμένη την κυβέρνηση και κυρίως θα φύγουμε όλοι μπροστά μαζί πιο δυνατοί».
Για το θέμα της ακρίβειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε : «άλλα προϊόντα είναι πιο φθηνά στην Ελλάδα, άλλα προϊόντα είναι πιο ακριβά σε άλλες χώρες. Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, για να το βάλουμε στη διάστασή του το πρόβλημα, σε επίπεδο διετίας, η χώρα μας είναι λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά και αυτή αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο θέμα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες. Υπάρχουν οι θιασώτες των μαγικών λύσεων, του πατήματος κουμπιών, το ότι αν μειώσεις, για παράδειγμα, τρεις φόρους, όπως έλεγαν, είχαν κάνει σαφάρι υπερφορολόγησης, θα λυθεί το θέμα. Και υπάρχει και η άποψη, την οποία υποστηρίζουμε εμείς ότι είναι ένα δυναμικό φαινόμενο που αντιμετωπίζεται σε τρεις άξονες».
«Ο πρώτος και σημαντικότερος κατ΄ εμέ άξονας, είναι οι συνεχείς παρεμβάσεις για μόνιμες αυξήσεις, άμεσες ή έμμεσες, του εισοδήματος των πολιτών και των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα και με τις παρεμβάσεις στην φορολογία, δηλαδή τις μειώσεις ή καταργήσεις φόρων συνολικά των πολιτών και των ελεύθερων επαγγελματιών και των νέων. Παρεμβάσεις, όπως το αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά, αλλά και προγράμματα στήριξης της νέας οικογένειας, των συνταξιούχων. Αυτό είναι το βασικότερο, γιατί; Γιατί πρώτον, είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες τιμές, αλλά είναι και παρεμβάσεις που μένουν, όταν οι τιμές αρχίζουν να υποχωρούν, όταν οι κρίσεις να φύγουν. Ο δεύτερος πυλώνας είναι οι έλεγχοι. Είπατε ένα παράδειγμα, το οποίο δυστυχώς συνέβαινε πολλά χρόνια στη χώρα μας, συνέβαινε και τα χρόνια της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης. Κάποιοι, δηλαδή, στο όνομα της κρίσης, αυτό που λέμε «στην αναμπουμπούλα πάνω», προσπαθούν να βγάλουν παραπάνω λεφτά. Αυτοί που μπορούμε να πούμε, έτσι για να καταλαβαινόμαστε, οι περισσότερο «πονηροί». Αυτοί, λοιπόν, πλέον δεν είναι πάνω από τον νόμο. Πάνω από 23.000 έλεγχοι έγιναν το 2023. Ακούστηκαν, επιτέλους για πρώτη φορά, μια σειρά από πρόστιμα για εικονικές εκπτώσεις, για έναν πλουτισμό, ο οποίος προκύπτει από αδικαιολόγητα κέρδη. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Και μάλιστα, επειδή ακούω μια ερώτηση που έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία: «Ναι, αλλά πόσα λεφτά έβγαλαν και πόσα είναι τα πρόστιμα;». Τα πρόστιμα σε κάθε παραβατική περίπτωση είναι πολλαπλάσια του αθέμιτου κέρδους που διαπιστώθηκε από τις αρχές. Γιατί, προφανώς, οι αρχές κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν» είπε.
Επίσης είπε ότι στις περιπτώσεις επιβολής προστίμων έχουμε μειώσεις τιμών μέχρι και 25%. «Οι έλεγχοι, οι οποίοι καταλήγουν σε παραβατική περίπτωση, σε πρόστιμο, είναι κάτω του 10%. ‘Αρα, είναι πολλοί οι έλεγχοι και κατ΄ επέκταση είναι και αρκετά τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα είναι πάνω από 13 εκατομμύρια. Έχουν εισπραχθεί πάνω πλέον από τα μισά. Ο τρίτος πυλώνας, είναι στοχευμένες παρεμβάσεις» πρόσθεσε.
«Προφανώς, όταν έχεις ένα δυναμικό φαινόμενο, οφείλεις να έχεις και μια δυναμική αντιμετώπιση. Δηλαδή, με λίγα λόγια, αν χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις, εξετάζονται, αξιολογούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης και εφαρμόζονται» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…
Προπτυχιακά Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…
Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…
Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…
Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ