1. Πρώτα Θέματα

Ακρίβεια: Πόσο θα κοστίσει η επιστροφή στο σχολείο – Ανατιμήσεις έως 22% στα σχολικά

Μετά τις διακοπές έρχεται η επιστροφή στο σχολείο για χιλιάδες μαθητές, προκαλώντας έναν οικονομικό πονοκέφαλο στους γονείς. Τα σχολικά είδη δε φαίνεται να γλιτώνουν από την ακρίβεια και από το κύμα των ανατιμήσεων με αιτίες το αυξημένο μεταφορικό κόστος -κυρίως λόγω της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και τις υψηλότερες τιμές των πρώτων υλών.

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα υποχρεωθούν να βάλουν οι γονείς των μαθητών για την αγορά των νέων σχολικών ειδών, ενώ ακριβότερα θα κοστίσουν και οι δραστηριότητες των παιδιών, όπως φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και εξωσχολικές δραστηριότητες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών ειδών εισάγονται από την Κίνα και οι μεταφορές έχουν πληγεί από τις επιδρομές των ανταρτών Χούθι στα εμπορικά πλοία που περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα. Το αυξημένο μεταφορικό κόστος μετακυλίεται στις τιμές, εκτροχιάζοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ήδη από τις αρχές Αυγούστου η διοίκηση της Jumbo, εταιρεία που κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην πίτα του εποχικού λιανεμπορίου, είχε προειδοποιήσει για την αύξηση των τιμών των προϊόντων. Η ένταση στη Μέση Ανατολή σε συνδυασμό με την κορύφωση των καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμπορευμάτων κατά το κρίσιμο δεύτερο εξάμηνο του έτους, έχουν δημιουργήσει νέα, ασύμμετρα προβλήματα στην τροφοδοτική αλυσίδα ανέφερε σε ανακοίνωση της η διοίκηση της Jumbo. Ο χρόνος παράδοσης των εμπορευμάτων έχει διπλασιαστεί και το κόστος έχει εκτοξευθεί, καθιστώντας αδύνατο τον προγραμματισμό και την ομαλή εξυπηρέτηση της αγοράς.

Μολύβια και γραφική ύλη, διορθωτικά υγρά, τσάντες, κασετίνες δεν θα γλιτώσουν από τις αυξήσεις στις τιμές. Οι οργανώσεις καταναλωτών εκτιμούν ότι θα υπάρξει μια αύξηση στις τιμές περίπου 10%-22%.

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ