Μετά το αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των επιτυχόντων στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και να δημιουργηθεί έτσι μια μεγάλη «δεξαμενή» πτυχιούχων, οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες του Δημοσίου σε μόνιμους και πτυχιούχους υπαλλήλους την επόμενη διετία.
Με τη συγκέντρωση των γραπτών και από τα 527 εξεταστικά κέντρα άρχισε ήδη η βαθμολόγηση των 153.765 απαντητικών φύλλων (στα δύο μαθήματα) των 76.799 υποψήφιων που πήραν τελικά μέρος, από τις 108.000 που είχαν υποβάλει αρχικά αίτηση. Η βαθμολόγηση γίνεται ανά κατηγορία και μάθημα στο Βαθμολογικό Κέντρο του ΑΣΕΠ μέσω οπτικοηλεκτρονικού σαρωτή (scanner), με βάση τις ορθές απαντήσεις.
Την ευθύνη της διαδικασίας βαθμολόγησης έχει η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (ΚΕΔ) του ΑΣΕΠ και για πρώτη φορά ο διαγωνισμός αφορά μόνο υπαλλήλους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Αρχικά ο σχεδιασμός ήταν για επιλογή 5.124 υπαλλήλων, όμως μετά την απόφαση του ΑΣΕΠ να δεχθεί ως ορθές στις απαντήσεις σε δεκαεπτά (17) ερωτήσεις του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» οποιαδήποτε επιλογή/απάντηση και αν έδωσαν οι διαγωνιζόμενοι, λόγω δυσανάγνωστων ερωτηματολογίων, αναμένεται να ανεβεί κατά πολύ ο τελικός αριθμός των επιτυχόντων.
Ωστόσο, το ενδεχόμενο ο διαγωνισμός να επαναληφθεί παραμένει ανοιχτό, μετά τη σωρεία των καταγγελιών για λάθη, παραλείψεις και παραβίαση του αδιάβλητου από πολλούς υποψήφιους που πήραν μέρος. Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα εξεταστικά κέντρα οφείλονται, σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ, σε κακή προετοιμασία από πλευράς του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο ανήκουν τα 527 εξεταστικά κέντρα και οι 16.000 επιτηρητές οι οποίοι είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.