Αναρτήθηκε το Μητρώο Ωφελούμενων Ανέργων τελικής φάσης για την κατάρτισή τους μέσω ΚΕΔιΒιΜ των ΑΕΙ και των ΚΔΒΜ και ξεκινάει η δυνατότητα επιλογής μαθημάτων στα προγράμματα κατάρτισης «νέας γενιάς» της ΔΥΠΑ.
Επί της ουσίας κλείνει το πρόγραμμα και δεν θα υπάρξουν άλλες αιτήσεις ανέργων.
Θυμίζουμε ότι αυτό το πρόγραμμα αναρτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 και ήταν ανοιχτό μέχρι σήμερα. Αρχικά θα περιελάμβανε 80.000 ανέργους για να παρακολουθήσων προγράμματα Κατάρτισης από τα ΚΔΒΜ (με επίδομα 1.000€) και έπειτα λόγω της μεγάλης συμμετοχής, επεκτάθηκε για 120.000 ανέργους και γι αυτό κράτησε μέχρι σήμερα.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
«Αναρτήθηκε από την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 το Μητρώο Ωφελούμενων Ανέργων τελικής φάσης στη δράση επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0.” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης -”NextGenerationEU”.
Το μητρώο ωφελουμένων έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://voucher.gov.gr/upload/project_40/registry_v7_2023_03_23_new.pdf.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν με τον αριθμό ΚΑΥΑΣ (Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής) που έλαβαν κατά την υποβολή της αίτησής τους.
Ήδη οι ωφελούμενοι μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων που θα τους εμφανίζεται, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λπ), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει. Η επιλογή θα γίνει από λίστα εγκεκριμένων προγραμμάτων των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των Α.Ε.Ι και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://kub.voucher.gov.gr/oaed-sub2/trainingprogram/program-selection/front.
Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% και με εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκατάρτιση) τουλάχιστον 35% σύγχρονη και έως 30% ασύγχρονη.
Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν την κατάρτιση υποχρεούνται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης. Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και θα συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ.»