VOUCHER

Επιδοτούµενη κατάρτιση για 200.000 άνεργους: ∆ιευρύνεται κατά 50.000 ο αριθµός των ωφελουµένων στο πρόγραµµα για ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Αυξάνεται κατά 50.000 ο αριθµός των ανέργων (συνολικά 200.000 ωφελούµενοι) µέχρι το τέλος του 2025 που θα συµµετάσχουν ως εκπαιδευόµενοι στο πρόγραµµα αναβάθµισης στους κλάδους της οικονοµίας µε έµφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Σύµφωνα µε τη σχετική απόφαση του ∆Σ της ∆ΥΠΑ, το κόστος πιστοποίησης από 80 ευρώ αυξάνεται έως τα 110 ευρώ για τους παρόχους, ενώ τροποποιείται και η συνολική διάρκεια κατάρτισης των 80 ωρών που θα µπορεί να ορίζεται διαφορετικά στην εκάστοτε πρόσκληση.

Ο συνολικός προϋπολογισµός του έργου της κατάρτισης και της πιστοποίησης δεν θα υπερβεί το ποσό των 168.238.080 ευρώ και αποτελεί δηµόσια δαπάνη που χρηµατοδοτείται από το Ταµείο Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας. Το πρόγραµµα είναι επιδοτούµενο µε 5 ευρώ µεικτά την κάθε εκπαιδευτική ώρα και ο κάθε καταρτιζόµενος θα παρακολουθήσει πρόγραµµα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών ή πράσινων γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων, η διάρκεια της οποίας θα ορίζεται στην εκάστοτε πρόσκληση.

Η κατανοµή των ωρών κατάρτισης ανά µέθοδο κατάρτισης, διά ζώσης και εξ αποστάσεως, σύγχρονη και ασύγχρονη, θα εξειδικεύεται στην εκάστοτε πρόσκληση. Παράλληλα, η ηµερήσια διάρκεια της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν µπορεί να υπερβαίνει τις έξι (6) ώρες. Επίσης, απαγορεύεται η παρακολούθηση ασύγχρονης τηλεκατάρτισης την ίδια µέρα και ώρα που διενεργείται σύγχρονη τηλεκατάρτιση ή διά ζώσης κατάρτιση. Τέλος, απαγορεύεται στην ασύγχρονη τηλεκατάρτιση η παρακολούθηση διαφορετικών ενοτήτων την ίδια µέρα και ώρα. Επίσης δεν θα επιτρέπεται στην ασύγχρονη τηλεκατάρτιση η παρακολούθηση διαφορετικών ενοτήτων την ίδια µέρα και ώρα.

Ο πάροχος κατάρτισης οφείλει να αναρτά στο ΠΣ voucher εκτός των λοιπών εγγράφων από την πλατφόρµα ΟΣΤΚ ότι διασφαλίζονται αυτόµατα από το σύστηµα όλα τα παραπάνω. Ο πάροχος κατάρτισης που δεν συµµορφώνεται µε τους όρους και τις υποχρεώσεις θα έχει ποινές. Η ενηµέρωση θα γίνεται µέσω ΠΣ voucher για το αποτέλεσµα της συµµετοχής κάθε ωφελούµενου στις εξετάσεις πιστοποίησης. Ειδικότερα, εντός επτά ηµερολογιακών ηµερών από την ηµεροµηνία της εξέτασης θα πρέπει να αναρτάται ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστηµα του προγράµµατος (voucher.gr) το «Πιστοποιητικό γνώσεων και δεξιοτήτων» σε περίπτωση που ο ωφελούµενος πέτυχε στις εξετάσεις ή τη «Βεβαίωση Συµµετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης» σε περίπτωση που ο ωφελούµενος δεν πέτυχε στις εξετάσεις.

Πιστοποίηση

Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα διενεργούνται από κάθε πάροχο πιστοποίησης σε ποσοστό τουλάχιστον 60% µε τη χρήση διαπιστευµένου από το ΕΣΥ∆ συστήµατος εξ αποστάσεως εξέτασης µέσω διαδικτυακού συστήµατος επιτήρησης (tele-proctoring) και έως 40% διά ζώσης. Οι εξετάσεις πιστοποίησης δεν δύναται να διενεργούνται στον χώρο των παρόχων κατάρτισης που συµµετέχουν στο αντίστοιχο έργο. Επίσης, δεν επιτρέπεται ο πάροχος πιστοποίησης να ταυτίζεται ή να είναι εταιρικά διασυνδεδεµένος µε τον πάροχο κατάρτισης του οποίου πιστοποιεί τις εκροές.

Σε περίπτωση µη τήρησης λοιπών των όρων της σύµβασης, το ∆Σ της ∆ΥΠΑ δύναται να επιβάλει τις κάτωθι κυρώσεις:

  • Σύσταση.
  • Περικοπή επί της συνολικής αµοιβής του παρόχου κατάρτισης.
  • Περικοπή επί της συνολικής αµοιβής του παρόχου πιστοποίησης.
  • Αποκλεισµός από τα µητρώα παρόχων της ∆ΥΠΑ ή/και από επόµενη ή επόµενες προσκλήσεις/διαγωνισµούς.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ