Κατηγορίες: VOUCHER

Κοινωφελές ΟΑΕΔ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) www.oaed.gr οι Οριστικοί Πίνακες Κατάταξης Ανέργων και Αποκλειομένων για τη δράση «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» με 25.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Διαβάστε στο Voucher Ergasia όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ωφελούμενοι και ποια είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA:

Οι άνεργοι, που περιλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, τόσο κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στους Επιβλέποντες Φορείς, όσο και κατά την ημερομηνία τοποθέτησης τους (αναγγελία τοποθέτησης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ) από τους Επιβλέποντες Φορείς.

Όσοι από την επομένη ημέρα της προθεσμίας λήξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεών τους απώλεσαν προσωρινά την ιδιότητα του ανέργου λόγω απασχόλησης , ασθένειας ή κατάρτισης και την επανακτούν μέχρι την ημερομηνία υπόδειξης και τοποθέτησής τους στις Υπηρεσίες Τοποθέτησης ή/και Επιβλέποντες Φορείς, παραμένουν στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και ισχύουν για αυτούς τα ίδια αρχικά κριτήρια κατάταξης.

Τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους απώλεσαν προσωρινά την ιδιότητα του ανέργου λόγω μη ανανέωσης ή λόγω ανάκλησης του δελτίου ανεργίας τους από την αρμόδια υπηρεσία (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ. Σε αυτήν την περίπτωση οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΚΠΑ2 προβαίνουν στην υπόδειξη του πρώτου επιλαχόντα σύμφωνα με την διαδικασία, που αναφέρεται παρακάτω.

Μετά την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΚΠΑ2, όπου είναι εγγεγραμμένοι οι άνεργοι, ενημερώνουν τους ωφελούμενους, που έχουν επιλεγεί προς τοποθέτηση σύμφωνα με τις διαδικασίες του Κεφαλαίου 9, άμεσα, με κάθε πρόσφορο μέσο όπως ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail που λαμβάνεται από την ηλεκτρονική του αίτηση), καθώς και τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να υποδειχθούν στους Επιβλέποντες Φορείς. Στην περίπτωση της τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι αρμόδιοι εργασιακοί σύμβουλοι θα καταγράφουν την ακριβή ημερομηνία και ώρα, που αυτή λαμβάνει χώρα, καθώς και το αποτέλεσμα της επικοινωνίας στο πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣ ΟΑΕΔ στο πεδίο «ΕΠΑΦΕΣ- ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ».

Τα στοιχεία επικοινωνίας αντλούνται από την ηλεκτρονική αίτηση, που υπέβαλε ο ωφελούμενος και από το ΟΠΣ του Ο.Α.Ε.Δ. Η ευθύνη επικαιροποίησης των στοιχείων επικοινωνίας, όπως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου( email ), αριθμός τηλεφώνου, ανήκει στους ωφελούμενους .

 Στις περιπτώσεις, που δεν καθίσταται δυνατή η επικοινωνία1 των Υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ. (ΚΠΑ2) με τους επιτυχόντες ωφελούμενους ή δεν υπάρξει επικοινωνία των ΚΠΑ2 με τους επιτυχόντες, οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή και μέσω

email με το αρμόδιο ΚΠΑ2 όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι εντός τριάντα (30) εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων. Στην περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία των τριάντα (30) εργάσιμων ημερών αυτοδίκαια οι επιτυχόντες αποκλείονται από τον Οριστικό Πίνακα και στη συνέχεια οι αρμόδιοι υπάλληλοι ενημερώνουν το Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ στο πεδίο «ΕΠΑΦΕΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ», για τη μη προσέλευση των ωφελούμενων και προχωρούν στην υπόδειξη των επιλαχόντων βάσει του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, η οποία ακολουθήθηκε για τους επιτυχόντες ωφελούμενους του οριστικού πίνακα κατάταξης.

 Επισημαίνεται ότι δικαίωμα τοποθέτησης σε θέσεις απασχόλησης στους Επιβλέποντες Φορείς έχουν οι δυνητικά ωφελούμενοι που έχουν ενταχθεί στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων , μόνο εφόσον διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, τόσο κατά την υπόδειξή τους από τα ΚΠΑ2, σύμφωνα με την παρ. 9.5 της παρούσας, όσο και κατά την τοποθέτησή τους από τον Επιβλέποντα Φορέα (αναγγελία τοποθέτησης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ) και υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα γενικά και τυπικά προσόντα που προβλέπονται στο Κεφάλαιο 6 και στα Παραρτήματα ΙΙ και ΙΙΙ της οικείας πρόσκλησης.

 Ο ωφελούμενος υποχρεούται να διατηρεί ενεργό δελτίο ανεργίας τόσο κατά την έκδοση του συστατικού σημειώματος από το ΚΠΑ2 όσο και κατά την ημερομηνία ηλεκτρονικής αναγγελίας τοποθέτησής του στον Επιβλέποντα Φορέα ή/και στην Υπηρεσία Τοποθέτησης.

Οι ωφελούμενοι ειδοποιούνται, σύμφωνα με την διαδικασία που αναλύεται στην ανωτέρω παράγραφο και εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους, τους αποστέλλεται μέσω email συστατικό σημείωμα προκειμένου να υποδειχθούν στον Επιβλέποντα Φορέα ή/και στην Υπηρεσία Τοποθέτησης. Το συστατικό σημείωμα αποστέλλεται από το αρμόδιο ΚΠΑ2 όπου είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, μέσω email και στον Επιβλέποντα Φορέα ή/και στην Υπηρεσία Τοποθέτησης με κοινοποίηση στο ΚΠΑ2 του Επιβλέποντα Φορέα (στην περίπτωση που είναι διαφορετικό ΚΠΑ2).

Μετά την άπρακτη παρέλευση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος η αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου ανήκει ο Επιβλέπων Φορέας ή και η Υπηρεσία Τοποθέτησης, προχωρά στην ενημέρωση του πρώτου επιλαχόντα από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων.

Κατά την υπόδειξη, τα αρμόδια ΚΠΑ2 όπου είναι εγγεγραμμένοι οι άνεργοι, αποστέλλουν μέσω email, στους ωφελούμενους παραπεμπτικό/συστατικό σημείωμα, όπου, εκτός από τα στοιχεία του ωφελούμενου, αναφέρεται ρητά ότι: «Η υπόδειξη του ωφελούμενου γίνεται στο πλαίσιο της Δράσης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό

Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και ως προς το εθνικό σκέλος από τον ΟΑΕΔ».

 Το ανωτέρω συστατικό σημείωμα κοινοποιείται στον Επιβλέποντα Φορέα ή/και στην Υπηρεσία Τοποθέτησης και στο ΚΠΑ2 του Επιβλέποντα Φορέα.

 Κατόπιν και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων στο πλαίσιο της καταβολής των πληρωμών τους, αποστέλλεται, από τους ενδιαφερόμενους, μέσω ηλεκτρονικής σάρωσης στο ΚΠΑ2 όπου είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, μετά την ηλεκτρονική παραλαβή του συστατικού σημειώματος, ο αριθμός καταθετικού λογαριασμού ΙΒΑΝ με υποχρεωτικά πρώτο δικαιούχο τον ωφελούμενο.

Οι ωφελούμενοι επικοινωνούν τηλεφωνικά ή μέσω email με τον Επιβλέποντα Φορέα ή/και την Υπηρεσία Τοποθέτησης στον/στην οποίο/α θα απασχοληθούν, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υπόδειξής τους και την έκδοση και αποστολή μέσω email του σχετικού συστατικού σημειώματος από το ΚΠΑ2 όπου είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι. Για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή της διαδικασίας, θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά από το ΚΠΑ2 κατάσταση των υποδειχθέντων ημερησίως στους Επιβλέποντες Φορείς και οι Επιβλέποντες Φορείς θα αποστέλλουν κατάσταση των υποδειχθέντων στο αρμόδιο ΚΠΑ2 που υπέβαλαν ηλεκτρονικά το σχετικό συστατικό σημείωμα.

Ο υποψήφιος θα επικοινωνήσει εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την έκδοση και αποστολή μέσω email του συστατικού σημειώματος από το αρμόδιοΚΠΑ2 όπου είναι εγγεγραμμένος άνεργος, με τον Επιβλέποντα Φορέα ή/και την Υπηρεσία Τοποθέτησης στον οποίο θα απασχοληθεί, πριν ο τελευταίος προβεί στην ηλεκτρονική αναγγελία τοποθέτησης, προκειμένου να του παρασχεθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο προσκόμισης όλων των προβλεπόμενων από την παρούσα Δημόσια Πρόσκληση δικαιολογητικών, για τα γενικά και τυχόν τυπικά προσόντα καθώς και τους τίτλους σπουδών, όπως αυτά περιγράφονται στο Κεφάλαιο 6 και τα Παραρτήματα II και III της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης. Η μη υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών επιφέρει τον αποκλεισμό του.

Ο Επιβλέπων Φορέας ή/και Υπηρεσία Τοποθέτησης κατά την επικοινωνία με τον υποψήφιο θα επιβεβαιώσει ότι ο δεύτερος διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής αναγγελίας τοποθέτησης.

 Επισημαίνεται ότι κρίσιμος χρόνος συνδρομής των προσόντων, που ελέγχονται κατά την τοποθέτηση των ωφελούμενων είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην παρούσα Δημόσια Πρόσκληση (2/2022), ήτοι 18/03/2022.

 Για τα πρόσθετα προσόντα (άδειες άσκησης επαγγέλματος ή άλλες επαγγελματικές άδειες ή βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά, καθώς και πιστοποιητικά γνώσης Η/Υ), που ελέγχονται κατά την τοποθέτηση των ωφελούμενων κρίσιμος χρόνος συνδρομής είναι η ημερομηνία ανάρτησης των Οριστικών Πινάκων Κατάταξης της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης . Ο Επιβλέπων Φορέας ή/ και η Υπηρεσία Τοποθέτησης διατηρεί το δικαίωμα να αναζητήσει οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ