VOUCHER

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Οι 2 κινήσεις που οδηγούν σε ακύρωση του voucher

Μια σημαντική ενημέρωση για τους γονείς που τα παιδιά τους πάνε βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό κάνοντας χρήσης voucher ΕΣΠΑ εξέδωσε η ΕΕΤΑΑ  κρούοντας το κώδωνα του κινδύνου για τις τακτικές που παρατηρούνται και κατά τον εντοπισμό τους συνεπάγονται με ακύρωση του voucher.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΤΑΑ έχει ήδη γίνει αποδέκτης καταγγελιών τόσο από φορείς, όσο και από γονείς για παράνομες μεταβιβάσεις voucher αλλά και για παρατυπιες στο χτύπημα της κάρτας παρουσίας των παιδιών. Με την ανακοίνωσή της η ΕΕΤΑΑ διευκρινίζει ότι και στις δύο περιπτώσεις θα ακυρώνεται το voucher και ο δικαιούχος θα χάσει τα προνόμια του Προγράμματος.

Η ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ για τα voucher των βρεφονηπιακών σταθμών 

Η ΕΕΤΑΑ μετά από καταγγελίες που δέχτηκε, τόσο από φορείς, όσο και από γονείς για παράνομες μεταβιβάσεις voucher για τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ διευκρινίζει τα εξής:

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΚΥΑ 4056/10.07.2024 καθώς και την υπ’ αριθ. 15969/11.07.2024 Πρόσκληση (ΑΔΑ: ΡΒΑ6465ΖΩ5-0ΓΨ), η απόδοση αξίας τοποθέτησης (voucher) είναι αυστηρά προσωπική, δεν μεταβιβάζεται, δεν πωλείται, δεν εξαργυρώνεται και σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση των προαναφερόμενων, ακυρώνεται, και ο κάτοχός του παύει να είναι ωφελούμενος του Προγράμματος.

Καλεί αφενός τους νόμιμους εκπροσώπους των ωφελούμενων να λάβουν υπόψη τους ότι τυχόν μεταβίβαση του voucher ή προσέγγιση τους για πλασματική εγγραφή ωφελούμενου έναντι αμοιβής, αποτελεί λόγο ακύρωσης του voucher και δύναται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το Νόμο, και, αφετέρου, τους νόμιμους εκπροσώπους των φορέων/δομών αντίστοιχα, ότι η πλασματική ενεργοποίηση αξίας τοποθέτησης (voucher) δύναται να αποτελεί λόγο απένταξης από το Πρόγραμμα.

Επισημαίνει επίσης ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 15969/11.07.2024 Πρόσκληση (ΑΔΑ: ΡΒΑ6465ΖΩ5-0ΓΨ), η Κάρτα Παρουσίας (ΚΑ.ΠΑ.) θα πρέπει να σαρώνεται κατά την ημερήσια προσέλευση και αποχώρηση του ωφελούμενου παιδιού, προκειμένου να καταχωρείται αυτόματα η παρουσία του στο Πληροφοριακό Σύστημα της ΕΕΤΑΑ, και με τον τρόπο αυτό, να βεβαιώνεται η παροχή των υπηρεσιών από τη Δομή, κατά την αντίστοιχη ημέρα, καθώς και ότι η ΚΑ.ΠΑ. θα πρέπει να σαρώνεται μόνο όταν το ωφελούμενο παιδί προσέλθει στη δομή. Σε άλλη περίπτωση, αποτελεί παρατυπία και ο δικαιούχος ΕΕΤΑΑ δύναται να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων έως και την αφαίρεση/ ακύρωση του voucher.

Πηγή: dnews.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ