Κατηγορίες: VOUCHERΘέσεις εργασίας

Πρόγραμμα ανέργων 30-49: Νέα ανακοίνωση για το 2o Επικαιροποιημένο Μητρώο Ωφελουμένων της Πράξης

Με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε γίνεται γνωστό ότι στο ΠΣ VOUCHER έχει αναρτηθεί το 2o Επικαιροποιημένο Μητρώο Ωφελουμένων της Πράξης ‘Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής’.
Ως εκ τούτου, παρακαλούμε οι νεοεισαχθέντες στο Μητρώο ωφελούμενοι να επιλέξουν πάροχο κατάρτισης από το δημοσιευμένο Μητρώο Παρόχων σύμφωνα με το κεφ. 3.1.3. της Πρόσκλησης.

Επισημαίνεται ότι η Δράση δύναται να υλοποιηθεί σε: α) Δομές Κατάρτισης
Οριστικού Μητρώου Παρόχων, β) Εγκεκριμένες Συνεργαζόμενες Δομές και γ) Εγκεκριμένες
Σχολικές μονάδες.

Οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να επιλέξουν δομή κατάρτισης που βρίσκεται εντός της Διοικητικής Περιφέρειας που έχουν αιτηθεί.
Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον πάροχο / δομή κατάρτισης της επιλογής τους έως τις 31-05-2022, ήτοι:
1. Αντίγραφο ταυτότητας / διαβατηρίου (ταυτοποίηση).
2. Βεβαίωση ανεργίας.
3. Αντίγραφο απολυτηρίου υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ανώτερου τίτλου σπουδών, καθώς και επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης σε περίπτωση που το απολυτήριο ή ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή (βλ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι της Πρόσκλησης).

4. Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86 ότι: “Δεν είμαι σπουδαστής/τρια ή φοιτητής/τρια και βρίσκομαι εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης» και «Δεν παρακολουθώ ή/και δεν έχω παρακολουθήσει άλλο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ πρόγραμμα κατάρτισης κατά την τελευταία διετία πριν από την υποβολή
της παρούσας αίτησης συμμετοχής» (βλ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ της Πρόσκλησης).

Επισημαίνεται ότι η παρακολούθηση της κατάρτισης (έλεγχος δικαιολογητικών, ενεργοποίηση επιταγής κατάρτισης, υποβολή Δήλωσης Έναρξης κλπ.) πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνον από τις Δομές Παρόχων Κατάρτισης οι οποίες είναι ενταγμένες στο οριστικό Μητρώο Παρόχων Κατάρτισης της πρόσκλησης, ενώ η κατάρτιση (διεξαγωγή
μαθημάτων με φυσική παρουσία κλπ.) μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε Δομή Παρόχου Κατάρτισης του οριστικού Μητρώου Παρόχων Κατάρτισης, είτε σε Εγκεκριμένη Συνεργαζόμενη Δομή, είτε σε Εγκεκριμένη Σχολική Μονάδα, με την προϋπόθεση ότι η Διοικητική Περιφέρεια της δομής αυτής ταυτίζεται με αυτήν στην οποία κρίθηκε επιτυχών ο
ωφελούμενος.

Ο Πάροχος Κατάρτισης ελέγχει τα δικαιολογητικά των ωφελουμένων προκειμένου να επαληθευθεί ότι οι ωφελούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας και ένταξης στην πράξη. Στη συνέχεια υλοποιείται η Α’ συνεδρία συμβουλευτικής και ο πάροχος αναρτά στο ΠΣ VOUCHER τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αφορούν στην Α΄συνεδρία. Μετά την υλοποίηση της Α συνεδρίας, ενεργοποιείται η επιταγή κατάρτισης μέσω της σύναψης και
ανάρτησης της διμερούς σύμβασης μεταξύ Παρόχου Κατάρτισης και ωφελουμένου.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση αναντιστοιχίας μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων στην αίτηση συμμετοχής και των υποβληθέντων δικαιολογητικών υπερισχύουν τα υποβληθέντα στον πάροχο δικαιολογητικά σε συνέχεια του ελέγχου που θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με την αρθ. Πρωτ. 1.5385/30-11-2021 3η Τροποποίηση (ΑΔΑ ΨΘΩΑ46ΜΤΛΚΣΟΡ) της Πρόσκλησης: ……”Σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές (ορεινούς όγκους και μικρά νησιά) καθώς και σε Περιφερειακές Ενότητες όπου δεν υφίστανται δομές παρόχων (Δομές Κατάρτισης Οριστικού Μητρώου / Εγκεκριμένες Συνεργαζόμενες Δομές /
Εγκεκριμένες Σχολικές μονάδες), μετά από έγκριση της ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ, είναι δυνατό, η υλοποίηση του θεωρητικού μέρους των 200 ωρών να γίνει με τη μέθοδο της σύγχρονης τηλεκατάρτισης, δηλαδή κατάρτισης από απόσταση μέσω διαδικτύου, υπό την προϋπόθεση ότι το επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων των καταρτιζομένων σχετικά με ΤΠΕ επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε προγράμματα που υλοποιούνται με τη μέθοδο της τηλεκατάρτισης.

Σε αυτήν την περίπτωση ο ωφελούμενος θα παρακολουθεί το πρόγραμμα ταυτόχρονα μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών τηλεδιασκέψεως (όπως zoom, webex, κλπ). Στις περιπτώσεις των ωφελουμένων που προκριθεί η παρακολούθηση του προγράμματος μέσω σύγχρονης τηλεκατάρτισης, συνακόλουθα οι συνεδρίες συμβουλευτικής θα πραγματοποιηθούν εξ
αποστάσεως.

Σημειώνεται ότι ο ωφελούμενος υποχρεούται να επιλέξει δομή κατάρτισης που ανήκει στη Διοικητική Περιφέρεια που έχει αιτηθεί”.
Στο ΠΣ VOUCHER οι επιμέρους λειτουργίες για την υλοποίηση της πράξης για τους νεοεισαχθέντες ωφελούμενους, ήτοι:
1. Έλεγχος δικαιολογητικών ωφελούμενων από τους παρόχους
2. η ατομική συνεδρία
3. Ενεργοποίηση επιταγών κατάρτισης (ανάρτηση σύμβασης, διαμόρφωση ωρολογίου προγράμματος κατάρτισης, υποβολή microdata εισόδου, Δήλωση Έναρξης Θεωρ. Κατάρτισης κοκ) θα είναι χρονικά διαθέσιμες από τις 05-05-2022.

Η διεξαγωγή της Α συνεδρίας καθώς και η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης των ωφελουμένων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την 31-05-2022 ενώ η καταληκτική ημερομηνία έναρξης του τμήματος της θεωρητικής κατάρτισης είναι 30-06-2022.
Σε περίπτωση που δεν ενεργοποιήσουν την επιταγή κατάρτισης οι νεοεισαχθέντες ωφελούμενοι του Επικαιροποιημένου Ωφελουμένων μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία (31-05-2022), χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής στην Πράξη.
Εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή στους ωφελούμενους καθώς σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ισχύουσες εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί από τις καθ΄ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες, δεν προκρίνεται η εξ αποστάσεως κατάρτιση, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αναφέρονται στηνπαρούσα Ανακοίνωση της Υπηρεσίας.

Παρακαλούμε τόσο τους παρόχους όσο και τους ωφελούμενους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες καθώς δεν προβλέπεται να δοθεί παράταση.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ