Web TV

Χειροτονία εις διάκονον π. Ιερώνυμου Μοσχογιαννάκη (video)

Διπλή χαρά το Σάββατο 11/5/2024 στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη από τη διπλή χειροτονία του Διακόνου Νεκταρίου Μαστρογιαννάκη εις Πρεσβύτερον και του Υποδιακόνου Ιερώνυμου Μοσχογιαννάκη εις διάκονον από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ.κ. Μεθόδιο Βερνιδάκη.

Οι δύο χειροτονίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Αναστάσιμης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κνωσού με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, Βαρθολομαίο Βογιατζόγλου, τον Καθηγούμενο της Μονής Επανωσήφη, Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Κασιμάτη, τον Ηγούμενο της Μονής Αγκαράθου Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Χαριτάκη, πλήθος άλλων Αρχιμανδριτών, ιερέων και μοναχών από τη αδελφότητα της Μονής Επανωσήφη.

Παρακολουθήστε στο video του Voucher Ergasia τις πατρικές συμβουλές που απηύθυνε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ.κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης στο νέο διάκονο Ιερώνυμο Μοσχογιαννάκη.

 

Τα λόγια του Επισκόπου

Αγαπητέ υποδιάκονε η χαρά για τη Μονή και την Εκκλησία πολλαπλασιάζεται γιατί μετά το νέο πρεσβύτερο χειροτονείσαι κι εσύ εις διάκονον.

Πάντοτε να είσαι ευγνώμον για ότι σου έχει προσφέρει ο Θεός.

Σε αξίωσε σε ώριμη ηλικία να ενδυθείς το μοναχικό σχήμα και τώρα σε αξιώνει να χειροτονηθείς διάκονος και κάποια στιγμή στο μέλλον και πρεσβύτερος.

Να θυμάσαι πως ακολουθούμε το Χριστό μας ως αφοσιωμένοι υπηρέτες επειδή μας αγαπά τόσο που θυσιάστηκε για εμάς χωρίς εκείνος να κερδίσει τίποτα.

Είδαμε την πραγματική αγάπη του και τον ακολουθούμε επειδή μας αγαπάει… Να έχεις πάντοτε αγάπη προς την Εκκλησία μας και τον Ιησού Χριστό και να πορεύεσαι ακολουθώντας το παράδειγμα του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτη, το όνομα του οποίου φέρεις.

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ