Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους, στον αύλειο χώρο της πρυτανείας του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη.
Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα «οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες» και «δώστε λεφτά για ΜΕΘ-Παιδεία, όχι για καταστολή και τρομοκρατία» οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν κυρίως ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, καθώς και απαιτούν να γυρίσουν στα πανεπιστήμιά τους, τα οποία όπως λένε οι ίδιοι, χαρακτηρίζονται «υγειονομικές βόμβες».
Σύμφωνα με δηλώσεις του Τάσου Παπαδόπουλου, γραμματέα του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Νομικής, «εναντιωνόμαστε σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί μέσα στα πανεπιστήμια μας και θεωρούμε εξοργιστηκό να μην έχει λυθεί κανένα ζήτημα σχετικά με την εξεταστική μας, η πλειοψηφία των φοιτητών δεν έχει ούτε ένα σύγγραμα στα χέρια τους, αναρωτιόμαστε πως θα λάβουμε την γνώση η οποία είναι απαραίτητη για να βγούμε ως επιστήμονες στην κοινωνία μας και δεν μπορεί να μας το απαντήσει κανείς αυτό.
Όπως επίσης, υπάρχουν τεράστια ζητήματα με χαμένες πρακτικές, χαμένα εργαστήρια, χαμένες κλινικές».
Αναλυτικά τα αιτήματά τους και οι δηλώσεις:
• Να δοθούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για την τηλε-εκπαίδευση στους φοιτητές.
• Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα και για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια με την άρση των μέτρων περιορισμού(προσλήψεις προσωπικού διδακτικού, διοικητικού, καθαριότητας, φύλαξης. Αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων).
• Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές χωρίς βαθμολογικούς και οποιουσδήποτε άλλους «κόφτες». Να εξασφαλιστεί ότι οι μετεγγραφέντες δε θα χάσουν το χειμερινό εξάμηνο.
• Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, να εξασφαλιστεί επίδομα για τους πρακτικάριους φοιτητές.
• Ούτε σκέψη για όρια φοίτησης. Άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Φοιτητές των πρώην ΤΕΙ να πάρουν πτυχίο από το αντίστοιχο πανεπιστημιακό Τμήμα χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και εμπόδια. Να αναγνωριστούν και να αντιστοιχηθούν όλα τα μαθήματα που έχουν περάσει.
• Ένα πτυχίο ανώτατου επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο.
• Πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα με όλα τα δικαιώματα.
• Κατάργηση κάθε μορφής εξετάσεων και πιστοποιήσεων για απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στις επαγγελματικές ενώσεις ή σε οποιοδήποτε φορέα πιστοποίησης, κρατικό ή ιδιωτικό.
Σημειώνεται πως αντιπροσωπεία των φοιτητών αναμένεται να συναντηθεί με την πρυτανεία για τα αιτήματά τους.